Ενημερώσου, μοιράσου, νοιάσου...

ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΙΜΙΑΣ ΤΟΥ ΓΝΛ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑΣ

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2022 15:40

Στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών αφορά πρωτοβουλία της Μονάδας Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Θαλασσαιμίας, σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου.

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας, λειτουργεί περίπτερο στην πλατεία Ταχυδρομείου με το επιστημονικό προσωπικό της Μονάδας να εστιάζει στην ανάγκη πρόληψης, διευκρινίζοντας ότι ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται σε εξειδικευμένα κέντρα όπως η Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας του ΓΝΛ. Στο ερώτημα «πώς μπορώ να μάθω αν είμαι φορέας θαλασσαιμίας;» η απάντηση είναι πως «η διαδικασία είναι απλή και εύκολη. Ένας αιματολογικός έλεγχος που περιλαμβάνει και τη βιοχημική ανάλυση της αιμοσφαιρίνης δίνει τις πρώτες ενδείξεις για το αν η θαλασσαιμία σας αφορά. Η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων πρέπει να γίνεται σύμφωνα με διεθνείς και εθνικές κατευθυντήριες οδηγίες και από ειδικά εκπαιδευμένο επαγγελματία υγείας, ώστε να λάβετε την κατάλληλη καθοδήγηση για την κατάσταση και τις επιλογές σας.
Πολλές φορές, μπορεί να χρειαστεί ο έλεγχος των γονέων σας ή περαιτέρω διερεύνηση με μοριακές τεχνικές. Κλείστε το ραντεβού σας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για να μάθετε» καταλήγει το μήνυμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1