Σύμβαση με ειδικό ακτινολόγο για τις μαγνητικές καρδιάς

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2022 15:10

Στην υπογραφή σύμβασης με καθεστώς απόδειξης παροχής υπηρεσιών (ΑΠΥ) προχώρησε χθες ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Γρηγόρης Βλαχάκης με τον κ. Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη, ιατρό ακτινολόγο με εξειδίκευση στην καρδιαγγειακή απεικόνιση. Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος κ. Ευάγγελος Αλεξίου και ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Λάρισας κ. Κώστας Καρακούσης.


Η διάρκεια της σύμβασης είναι 12 μήνες και αφορά έως 21 ώρες την εβδομάδα.
Σκοπός της σύμβασης είναι η ενίσχυση του προγράμματος για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς (CMR), το οποίο ξεκίνησε να εφαρμόζεται πιλοτικά στο Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας στο πλαίσιο διατμηματικής συνεργασίας με το αντίστοιχο Ακτινολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Η συνεργασία, αλλά και το πρόγραμμα, έχει εγκριθεί από τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ.
Αρχικός στόχος είναι να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες των Νοσοκομείων της 5ης ΥΠΕ σε εξετάσεις Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς, καθώς η υπηρεσία είναι μοναδική για δημόσιο νοσοκομείο στην υγειονομική περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Επιπρόσθετα, θα ενισχυθεί και η υπηρεσία που αφορά στον εξειδικευμένο απεικονιστικό έλεγχο των ασθενών με Αιμοσφαιρινοπάθειες με την επέκταση αυτής στη διενέργεια επιπλέον ελέγχου της καρδιακής λειτουργίας στους ασθενείς αυτούς, υπηρεσία η οποία είναι ίσως μοναδική για δημόσιο νοσοκομείο στη χώρα. Ο διοικητής Γρ. Βλαχάκης αναφέρει «Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης και προωθώντας την καινοτομία, υπέγραψε σύμβαση εργασίας, με έναν ειδικευμένο επιστήμονα τον κ. Μιχαηλίδη, προκειμένου να επανδρώσουμε τη μοναδική αυτή υπηρεσία με το απαραίτητο προσωπικό. Οι γνώσεις και η εμπειρία του, θεωρώ ότι θα συμβάλουν ιδιαίτερα στις όλες προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Λάρισας για ένα σύγχρονο Νοσοκομείο.
Ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Κωσταντίνος Καρακούσης από την πλευρά του επισήμανε πως το Γ.Ν. Λάρισας, μετά τη διετή μάχη που έδωσε για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι πλέον σε θέση να προσφέρει ξανά υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου στους πολίτες της Θεσσαλίας, κατέχοντας έναν αναβαθμισμένο χαρακτήρα στην περιοχή, γι’ αυτό και κρίνεται σκόπιμο να ενισχύεται συνεχώς.
Ο διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος κ. Αλεξίου δήλωσε πως «παρά το γεγονός ότι το Ακτινολογικό Τμήμα έχει αποδυναμωθεί σημαντικά αφού έχει χάσει μεγάλο μέρος του μόνιμου ιατρικού προσωπικού μετά τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις, μεταθέσεις και μετακινήσεις γιατρών, το τμήμα ανταποκρίθηκε στην ανάγκη για την ανάπτυξη αυτής της εξειδικευμένης υπηρεσίας που επιτάθηκε λόγω της πανδημίας Covid-19 ευελπιστώντας πως η πολιτεία θα ανταποκριθεί στα επανειλημμένα αιτήματα για ενίσχυση με προσωπικό». Σημείωσε επίσης πως «εκτός από την ενίσχυση του προγράμματος από τον κ. Μιχαηλίδη το έργο του οποίου αφορά αποκλειστικά στην παροχή των εξειδικευμένων γνώσεων του στο αντικείμενο της καρδιαγγειακής απεικόνισης και όχι την εν γένει ενίσχυση του τμήματος, είναι εξαιρετικής σημασίας η προμήθεια μόνιμης άδειας χρήσης κάποιων εξειδικευμένων παραμέτρων μαγνητικής τομογραφίας που είναι απαραίτητες για τη διενέργεια της εξέτασης CMR. Η προμήθεια έχει εγκριθεί από το Δ.Σ. του Γ.Ν. Λάρισας και την 5η ΥΠΕ».
Στο μικρό χρονικό διάστημα λειτουργίας του προγράμματος έχει εξυπηρετηθεί ικανός αριθμός επιπλεγμένων περιστατικών κυρίως από τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, ενώ ένας από τους απώτερους στόχους της συνεργασίας είναι και η εκπαίδευση των νέων ειδικευόμενων ακτινολόγων του Γ.Ν. Λάρισας και Π.Γ.Ν. Λάρισας στις σύγχρονες αυτές τεχνικές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass