Υπόθεση Υγείας

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2023 15:00
Το έργο της εκπαιδευτικής ομάδας του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας συνεχίζεται με ζήλο και αμείωτο ενδιαφέρον. Πυροσβεστική, 8η ΕΜΑΚ Θεσσαλίας, ΕΚΑΒ συμμετείχαν σε άσκηση στο εργοστάσιο γαλακτοβιομηχανίας Όλυμπος στη ΒΙΠΕ Λάρισας. Πολίτες της κοινότητας Νέου Μοναστηρίου Φθιώτιδας, ΙΝΤΕΡCOMM FOOD, και 42ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας ήταν η συνέχεια της εκπαιδευτικής δράσης πάνω στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Στις εκπαιδεύσεις συμμετείχαν ως εκπαιδευτές οι Νίκος Πατσιάς, Ιωάννης Νέστορας, Χρύσα Γιαλαμά, Εύα Λιόλιου, Ασπα Φράγιου, Μαρία Γιαννακά, Ελένη Μπεμπού,, Νατάσσα Σαμαρά και Ιωάννης Γούλας. Το έργο της εκπαιδευτικής ομάδας του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας συνεχίζεται με ζήλο και αμείωτο ενδιαφέρον. Πυροσβεστική, 8η ΕΜΑΚ Θεσσαλίας, ΕΚΑΒ συμμετείχαν σε άσκηση στο εργοστάσιο γαλακτοβιομηχανίας Όλυμπος στη ΒΙΠΕ Λάρισας. Πολίτες της κοινότητας Νέου Μοναστηρίου Φθιώτιδας, ΙΝΤΕΡCOMM FOOD, και 42ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας ήταν η συνέχεια της εκπαιδευτικής δράσης πάνω στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Στις εκπαιδεύσεις συμμετείχαν ως εκπαιδευτές οι Νίκος Πατσιάς, Ιωάννης Νέστορας, Χρύσα Γιαλαμά, Εύα Λιόλιου, Ασπα Φράγιου, Μαρία Γιαννακά, Ελένη Μπεμπού,, Νατάσσα Σαμαρά και Ιωάννης Γούλας.

Εργαστήρια Φυσικοθεραπείας και κατ’ οίκον νοσηλεία

Σε ρυθμούς... εκλογών κινήθηκε προχθές και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών

του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, που εφημέρευε. Με σημαντικότερο περιστατικό αυτό του τροχαίου δυστυχήματος στο Ομορφοχώρι, η προσέλευση ήταν εμφανώς μειωμένη συγκριτικά με τις εφημερίες άλλων εκλογικών αναμετρήσεων.
Ήταν τόσο μειωμένη ώστε συμπεράναμε ότι οι Λαρισαίοι πήγαν να ...ψηφίσουν, έλεγε χαρακτηριστικά η διευθύντρια του Τμήματος Γεωργία Παπαδάμου...
* * *
Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναγορεύεται ο Καθηγητής Χειρουργικής, διευθυντής Χειρουργικής Ήπατος-Χοληφόρων -Παγκρέατος του Νοσοκομείου Μετροπόλιταν Πανεπιστημίου Κύπρου Χρ. Δερβένης. Η τελετή αναγόρευσης έχει προγραμματιστεί την Πέμπτη 1 Ιουνίου, και ώρα 7 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», στη Βιόπολη Λάρισας και περιλαμβάνει χαιρετισμό του κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητή Ιωάννη Λ. Στεφανίδη, Έπαινο προς τον τιμώμενο από τoν Καθηγητή Γενικής Χειρουργικής, Δημήτριο Χ. Ζαχαρούλη. Ανάγνωση της Εισήγησης, του Ψηφίσματος, της Αναγόρευσης και επίδοση των τίτλων και του Επιτηβεννίου από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητή Θεόφιλο Σ. Καραχάλιο. Ομιλία του τιμώμενου με θέμα: «Πολιτικές, ερευνητικές, εκπαιδευτικές και θεραπευτικές προκλήσεις το παράδειγμα του παγκρεατικού καρκίνου».
* * *
Λεπτομέρειες για την ένταξη στο Μητρώο Εργαστηρίων Φυσικοθεραπείας περιλαμβάνει η νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με την εγκύκλιο για ένταξη στο μητρώο ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει αίτηση εγγραφής καταθέτοντας αντίγραφο της βεβαίωσης λειτουργίας του Εργαστηρίου, βεβαίωση έναρξης της οικονομικής δραστηριότητας από την αρμόδια ΔΟΥ (νομικά και φυσικά πρόσωπα) και αντίγραφο καταστατικού και πιστοποιητικό εγγραφής στο ΓΕΜΗ (για νομικά πρόσωπα). Η αίτηση με τα δικαιολογητικά υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω της κεντρικής πλατφόρμας του Π.Σ.Φ. και απευθύνεται στο Περιφερειακό Τμήμα της περιοχής όπου λειτουργεί ή πρόκειται να λειτουργήσει το εργαστήριο. Το Περιφερειακό Τμήμα εξετάζει την αίτηση και αποφασίζει για την καταχώρισή της στο Μ.Ε.Φ. εντός προθεσμίας πέντε (5) εργάσιμων ημερών. Οι αιτήσεις και τα σχετικά δικαιολογητικά τηρούνται σε ηλεκτρονικό αρχείο στο κατά τόπον αρμόδιο Περιφερειακό Τμήμα. Όλοι οι κάτοχοι βεβαίωσης λειτουργίας Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας υποχρεούνται έως το τέλος Φεβρουαρίου κάθε έτους να υποβάλουν ηλεκτρονικά δήλωση στο Περιφερειακό Τμήμα, στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου λειτουργεί το Εργαστήριο, στην οποία καταγράφεται η ύπαρξη ή μη τυχόν επελθουσών μεταβολών. Σε κάθε κάτοχο βεβαίωσης λειτουργίας Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας που υποβάλλει εμπρόθεσμα την ως άνω δήλωση και καταβάλλει την ετήσια συνδρομή, χορηγείται πινακίδα που αναγράφει «Νόμιμο Εργαστήριο Φυσικοθεραπείας» και έχει ισχύ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του επόμενου έτους. Η πινακίδα φέρει μοναδικό αύξοντα αριθμό μητρώου, διακριτικό QR-CODE
* * *
Το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης με τίτλο: «Εφαρμογές μοριακής βιολογίας – μοριακή γενετική, Διαγνωστικοί δείκτες». Κατάθεση αιτήσεων έως 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023. Γραμματεία ΠΜΣ: Βιόπολις, Μεζούρλο Λάρισας, τηλ. 2410-565.298, e-mail: pms-molbio@uth.gr
* * *
Τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη νοσοκομειακή κατ’ οίκον νοσηλεία και φροντίδα υγείας καθορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση. Η απόφαση αφορά α) ασθενείς, παιδιά και ενήλικες, με διαφορετική υποκείμενη κύρια νόσο (χρόνια αναπνευστικά αποφρακτικά ή περιοριστικά νοσήματα, νευρολογικές παθήσεις ταχέως ή βραδέως εξελισσόμενες όπως νόσος κινητικού νευρώνα, μυασθένεια, κυστική ίνωση, χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια και άλλα χρόνια νοσήματα και ογκολογικούς ασθενείς που χρειάζονται εξειδικευμένη μακροχρόνια φροντίδα) και β) ογκολογικούς ασθενείς για την υπό προϋποθέσεις χορήγηση ογκολογικής θεραπείας κατ’ οίκον.Οι υπηρεσίες νοσηλείας ΚΟΝ και Φροντίδας Υγείας παρέχονται από διατομεακές- διεπιστημονικές ομάδες κατ’ οίκον νοσηλείας, με δυναμικότητα επίβλεψης 100-120 ασθενών κατ’ έτος, διασυνδεδεμένες με τμήματα βραχείας- ημερήσιας νοσηλείας, καθώς και με νοσηλευτικές κλίνες του Κέντρου Αναφοράς ή διασυνδεδεμένες με αυτό. Για κάθε Κέντρο Αναφοράς πρέπει να ορίζεται τμήμα με τουλάχιστον δύο ελεύθερες κλίνες σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο, όλες τις μέρες του χρόνου. Δέχονται περιστατικά από το σπίτι, επειδή η κατάσταση τους επιβαρύνθηκε και χρειάζονται νοσηλεία. Λειτουργούν με νοσηλευτικό προσωπικό της νοσοκομειακής μονάδας και με την επικουρική συνδρομή του ιατρού ΚΟΝ και των εξειδικευμένων νοσηλευτών ΚΟΝ.
* * *
Ο επίκουρος καθηγητής Επείγουσας Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννης Πανταζόπουλος τοποθετήθηκε με τροποποιητική απόφαση του υπουργού Υγείας αναπληρωματικό μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Εξειδίκευση στην Επείγουσα Ιατρική με έδρα την Αθήνα και με διετή θητεία.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass