Ανοίγει η ΜΕΘ Παίδων «Φανή Καντώνια»

* ΤΕΛΗ ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ * ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ * ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΑΝΑΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2024 11:00

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για να δεχθεί και τυπικά τα πρώτα περιστατικά.

Τόσο οι κατασκευαστικές εργασίες όσο και η τοποθέτηση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με αποκλειστική δωρεά της οικογένειας Ξενοφώντα Καντώνια έχουν ολοκληρωθεί και απομένει η τοποθέτηση από το νοσοκομείο ενός UPS για την προστασία του εξοπλισμού και των συσκευών, τη σύνδεσή τους με το κεντρικό δίκτυο για τη λειτουργία στη διάρκεια διακοπών ρεύματος και την παροχή δυνατότητας ασφαλούς εξόδου από προγράμματα, ώστε να αποφευχθούν απώλειες πολύτιμων δεδομένων. Στην Παιδιατρική Κλινική οι προετοιμασίες για τη λειτουργία της ΜΕΘ «Φανή Καντώνια» -ειδικές πινακίδες με την ονομασία έχουν τοποθετηθεί στις δύο εισόδους-εξόδους της Μονάδας- κινούνται με ραγδαίους ρυθμούς, καθώς ειδικά συνεργεία τεστάρουν τη λειτουργία των μηχανημάτων, ενώ την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη τα εκπαιδευτικά προγράμματα για το νοσηλευτικό προσωπικό.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η διοίκηση της Παιδιατρικής Κλινικής εκτιμά ότι εφόσον η τοποθέτηση του UPS ολοκληρωθεί το επόμενο δεκαήμερο, η ΜΕΘ Παίδων μπορεί να ξεκινήσει τη λειτουργία της στα τέλη Ιουλίου, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τις υπηρεσίες υγείας στον χώρο της Κεντρικής Ελλάδας. Για την επικείμενη έναρξη της λειτουργίας άρχισαν να ενημερώνονται οι παιδιατρικές κλινικές σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ άρχισε ήδη να διαμορφώνεται η πρώτη λίστα αναμονής.
Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, αναφέρουν ότι η επικείμενη λειτουργία της μονάδας αποτελεί θέμα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί έντονη φημολογία για την παρουσία ακόμη και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην τελετή των εγκαινίων.
Όσον αφορά την Παιδιατρική Κλινική, συνεχίζει να βρίσκεται σε λειτουργία έκτακτης ανάγκης σε χώρους που κάποτε λειτουργούσε η Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής της Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο αναδιαρρύθμισης της Παιδιατρικής, συνολικού προϋπολογισμού 866 χιλιάδων ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών (Οικοδομικά και Η/Μ) αναδιαρρύθμισης της κλινικής, με την περιοχή παρέμβασης των αναδιαρρυθμίσεων να εκτείνεται σε επιφάνεια περίπου 460 τ.μ. της υφιστάμενης Παιδιατρικής Κλινικής. Στην πτέρυγα Α’ δημιουργείται η νέα ΜΕΘ Παίδων, δυναμικότητας έξι κλινών επιφάνειας περίπου 330 τ.μ., χωρίς να επηρεάζεται η εύρυθμη λειτουργία του υπόλοιπου τμήματος της Παιδιατρικής Κλινικής.
Σημειώνεται ότι η νέα Παιδιατρική Κλινική θα διαθέτει στην πλήρη ανάπτυξή της 37 κλίνες Γενικής Παιδιατρικής, 3 κλίνες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας Παίδων, 30 κλίνες Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, τακτικό παιδιατρικό, τμήματα επειγόντων, παιδοπνευμονολογικό, παιδοαλλεργιολογικό, παιδοουρολογικό, παιδο-γαστρεντερολογικό, παιδονευρολογικό και αναπτυξιολογικής παιδιατρικής, ιατρεία νεογνικής, παιδικής και εφηβικής ενδοκρινολογίας, συγγενών λοιμώξεων, ανώδυνου τοκετού-μητρικού θηλασμού και παρακολούθησης νεογνών υψηλού κινδύνου. Θα είναι, μάλιστα, η μοναδική Παιδιατρική Κλινική στην Ελλάδα που θα διαθέτει ταυτόχρονα ΜΕΘ και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
Δ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass