Απορρίπτουν αναρρωτικές άδειες εκπαιδευτικών

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2013 20:56 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:08
 

Τη μη έγκριση αναρρωτικών αδειών εκπαιδευτικών, από την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή Λάρισας, καταγγέλλει με επιστολή της η ΕΛΜΕ ν. Λάρισας, αναφέροντας ότι: « Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας έγινε αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τόσο για την μεγάλη καθυστέρηση στη συνεδρίαση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής Λάρισας, όσο και για τη μη έγκριση αναρρωτικών αδειών εκπαιδευτικών.

Η επιτροπή ανέτρεψε γνωματεύσεις τόσο νοσοκομειακών ιατρών, όσο και ιδιωτών.

Η αναδρομική περικοπή σε συναδέλφους μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα που έγινε χρήση αυτών των αδειών, είναι αντιδεοντολογική και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά .

Η αμφισβήτηση από την Επιτροπή των ιατρικών γνωματεύσεων, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των εκπαιδευτικών, ενώ παράλληλα δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην υπηρεσιακή κατάσταση των εκπαιδευτικών (περικοπή μισθού- διαθεσιμότητα λόγω αδικαιολόγητης απουσίας).

Θεωρούμε ότι με την αμφισβήτηση των ιατρικών γνωματεύσεων, πλήττεται η αξιοπιστία και η αξιοπρέπεια των λειτουργών της υγείας και των λειτουργών της εκπαίδευσης.

Σε μια εποχή σκληρών αντιλαϊκών πολιτικών στα πλαίσια της Ε.Ε- ΕΚΤ.-Δ.Ν.Τ , η παραπάνω ενέργεια φέρνει τους συναδέλφους σε ακόμη πιο δυσχερή οικονομική θέση».

                                                 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1