ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ «ΛΑΡΙΣΑΪΚΟ» - ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Καταρρέει ο σιδηρόδρομος….

* Η «COSCO» θέλει να διακινεί 1500 τρένα τον μήνα. Αυτό το κέρδος για τον σιδηρόδρομο θέλουν να το μεταφέρουν σε ιδιωτικά χέρια», ανέφερε συνδικαλιστής

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2015 9:22

 

 

 

Καταρρέει ο σιδηρόδρομος και διαλύεται, είναι το μήνυμα, που μεταφέρουν συνδικαλιστές των σωματείων και της ομοσπονδίας σιδηροδρομικών, σε ενημερωτικές συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα. Το βασικό και πάγιο αίτημα είναι να μην πωληθεί ο σιδηρόδρομος και να γίνουν άμεσα προσλήψεις. Αν προχωρήσει η κυβέρνηση σε δεσμευτικές προσφορές πώλησης, θα γίνουν κινητοποιήσεις και εντός του καλοκαιριού, με συμπαράσταση και των υπολοίπων μέσων μαζικής μεταφοράς.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν χθες στην «Ε», κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συγκέντρωσης των σιδηροδρομικών της Λάρισας, που έγινε στον σιδηροδρομικό σταθμό. Η ενημέρωση έγινε από κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) και του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών «Λαρισαϊκός», που βρέθηκε στη Λάρισα, στο πλαίσιο περιοδείας του. Εκ μέρους της ΠΟΣ το μέλος της διοίκησης κ. Αθ. Παπαϊωάννου, υπογράμμισε ότι: «Η κατάσταση θα έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια, αν δεν προσληφθούν εργαζόμενοι και να νιώθει ασφαλής και ο κόσμος. Η βασική διεκδίκηση είναι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μην πωληθεί ο σιδηρόδρομος. Ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο του λαού, ιδιωτικοποιείται και η τωρινή κυβέρνηση συνεχίζει στη ρότα της προηγούμενης. Αν χρειαστεί θα κάνουμε και κινητοποιήσεις. Ξεκινήσαμε ενημερώσεις σε Αθήνα, Λάρισα, Λαμία, Βόλο, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη κι αλλού…».

Ο πρόεδρος του «Λαρισαϊκού» κ. Νικ. Τσικαλάκης ανέφερε: Ενημερώνουμε τους συναδέλφους, μετά και τη διαρροή του εγγράφου των 47 σελίδων, που έστειλε η κυβέρνηση στους θεσμούς- δανειστές- τοκογλύφους κλπ. Σύμφωνα με αυτό, ιδιωτικοποιεί τις δύο εταιρίες, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ. Εμείς είμαστε απέναντι σε αυτή τη διαδικασία. Ο σιδηρόδρομος είναι μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα και δεν μπορεί να είναι μοχλός ανάπτυξης σε κάποια ιδιωτικά χέρια, που θα καρπωθούν τον ιδρώτα και τον κόπο του Ελληνα φορολογούμενου. Ό,τι κομμάτι απέμεινε από τον σιδηρόδρομο, προσπαθούν να το πάρουν από τον Ελληνα φορολογούμενο.

Η COSCO διακινεί φέτος 75 εμπορικά τρένα τον μήνα, ζητά από το καλοκαίρι και μετά 500 τρένα τον μήνα (!) και από το 2016 ζητά 1500! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι κέρδος θα έχει ο σιδηρόδρομος. Αυτό το μεταφέρουν σε ιδιωτικά χέρια. Δυστυχώς, από αυτό το κέρδος ο Ελληνας φορολογούμενος θα πάρει απειροελάχιστο. Αν το πάρει…

Έχουμε ξεκινήσει συναντήσεις στην Αθήνα με τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς, υπάρχει έντονη κινητικότητα. Το καλοκαίρι θα είναι «ζεστό». Αν προχωρήσει η κυβέρνηση σε δεσμευτικές προσφορές, θα κάνουμε κινητοποιήσεις και εντός του καλοκαιριού, με συμπαράσταση και των υπολοίπων μέσων μαζικής μεταφοράς. Η μοναδική λύση για να έχει το μίνιμουμ των κερδών ο Ελληνας φορολογούμενος, γιατί είναι πάρα πολλά, να παραμείνει η επιχείρηση στο δημόσιο και να γίνουν προσλήψεις, που είναι απαραίτητες. Σε μια χώρα με ενάμιση εκατομμύριο ανέργους, δεν χωράνε και άνεργοι σιδηροδρομικοί».

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης, ο πρόεδρος της ΠΟΣ κ. Παν. Παρασκευόπουλος, ο γραμματέας κ. Π. Πουρλιάγκας, το μέλος του ΔΣ κ. Αντωνιάδης, ο κ. Δημ. Τζάρτζας μέλος του ΔΣ του «Λαρισαϊκού», ο πρώην πρόεδρος της Λάρισας κ. Χρ. Γραμμένος και άλλοι συνδικαλιστές.

Ε. Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
CAREER DAYS LINDOS

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1