ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2021

Νέος εκτελεστικός διευθυντής ο Γ. Σάρλης

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2015 2:15 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιουλ 2015 2:18

 

Καθήκοντα εκτελεστικού διευθυντή της υποψηφιότητας της Λάρισας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 ανέλαβε ο Πολιτιστικός Διαχειριστής και σύμβουλος Ευρωπαϊκών υποθέσεων Γιώργος Σάρλης. Σε δηλώσεις του έχει χαρακτηρίσει την υποψηφιότητα της Λάρισας ως μια «συνειδητή στρατηγική επιλογή εξωστρέφειας» ενώ σχετικά με το στόχο ο εκτελεστικός διευθυντής Γιώργος Σάρλης υποστήριξε ότι «μόνο να κερδίσει έχει η Λάρισα από την όλη προσπάθεια ανεξαρτήτως αν τελικώς κερδίσει τον τίτλο». Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος εκτελεστικός διευθυντής θα βρίσκεται μόνιμα στη Λάρισα, με αντικείμενο την οργάνωση και ευθύνη λειτουργίας του γραφείου της Υποψηφιότητας.

Ο κ. Σάρλης έχει πολυετή εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση με εξειδίκευση στον προγραμματικό σχεδιασμό και τη διοίκηση πολιτιστικών μονάδων ενώ διατέλεσε και μέλος της Team Europe Network, μίας ομάδας εμπειρογνωμόνων σε θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής που συντονίζονται από τη ΓΔ Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις Εθνικές Αντιπροσωπείες.

Ο Γιώργος Σάρλης είναι Διεθνολόγος Μ.Α., Πολιτιστικός Διαχειριστής ΜSc και σύμβουλος Ευρωπαϊκών υποθέσεων.

Έχει πολυετή εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα. Για σχεδόν μια δεκαετία, εργάστηκε ως Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Θεμάτων σε διάφορες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς των ΟΤΑ και στη συνέχεια διετέλεσε Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Πατρέων για θέματα Ανάπτυξης. Παλαιότερα θήτευσε σε διάφορες θέσεις στον τομέα των περιφερειακών ΜΜΕ και της επικοινωνίας.

Είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού στο «Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης» για θέματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Πολιτικές της.

Ήταν επίσης Εξωτερικός Εισηγητής στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας, για μαθήματα που αφορούν τις πολιτικές και τους θεσμούς της ΕΕ. Από το 2007 έως το 2015 αποτελούσε μέλος του Team Europe Network, μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων σε θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής που συντονίζονται από τη ΓΔ Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις Εθνικές Αντιπροσωπείες.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου και μετεκπαιδεύτηκε στο αντικείμενο της «Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αναπτυσσόμενες Χώρες». Έχει επίσης, ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων. Από το 2013 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Μεγάλη Βρετανία (όπου και ίδρυσε την Synergy European Consulting) και ειδικεύεται σε θέματα που αφορούν κάθε πτυχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα στην ανάπτυξη και διαχείριση χρηματοδοτούμενων έργων και τον σχεδιασμό πολιτικής.

ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

Την υποψηφιότητα της Λάρισας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 στηρίζει ο δήμος Κιλελέρ, με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο στις 25 Ιουνίου. Με την ίδια απόφαση ο Δήμος Κιλελέρ ορίζει τον σκηνοθέτη κ. Άκυ Μητσιούλη ως μέλος της Επιτροπής Διασύνδεσης που θα επεξεργαστεί προτάσεις καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass