ΟΛΑ ΤΗΣ... ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΔΥΣΚΟΛΑ

Χορεύοντας με τους λύκους!

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2015 10:45 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:27

Του Χρήστου Τσαντήλα

Ή ΘΑ βρέξει, ή θα χιονίσει, ή... καλό καιρό θα κάνει! Σαν την πρόγνωση του «μπαταχτσή» μετεωρολόγου, μοιάζει και η εκτίμηση, γύρω από την τύχη της χώρας. Ουδείς γνωρίζει τι άλλο απομένει να γίνει για να μην πέσουμε στον γκρεμό, ούτε πόσο μπορεί να αντέξει ακόμα το (ελληνικό) πόπολο το οποίο περνά δύσκολες ώρες, επιβίωσης πλέον, μια Οδύσσεια για χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά, με μια κυβέρνηση να δίνει μάχες στα οικονομικά σαλόνια, χορεύοντας βαλς με... τους λύκους!

ΑΝ ΚΑΤΙ διασώζει την κατάσταση, μιας γενικευμένης ανησυχίας, στην οποία έχουν περιπέσει οι Έλληνες, αυτό δεν είναι άλλο από την (ενθαρρυντική όσο και) περίεργη ψυχραιμία που δείχνει ο πρώτος διαπραγματευτής, στο υψηλότερο επίπεδο των αρχηγών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει και την κύρια ευθύνη αλλά και τη γνώση, του τι ακριβώς θα συμβεί αν φτάσει η χώρα σε κατάσταση άτακτης χρεοκοπίας.

ΠΟΛΛΟΙ είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι τη συμφωνία την έχει υπογράψει ήδη ο πρωθυπουργός σε συνεννόηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο. Και πως εκείνο που απασχολεί τώρα, είναι το πώς θα περάσει στα λαϊκά στρώματα που θα κληθούν να πληρώσουν κι άλλους βερεσέδες, ιδιαίτερα τα χαμηλά και τα μεσαία στρώματα, που θα κληθούν να βάλουν πλάτη πάλι και τούτη τη χρονιά.

ΑΛΛΑ το καταστροφικό δεν είναι ότι η χώρα δεν έμεινε απλώς από ρευστό. Αλλά ότι σπάζουν οι κουμπαράδες! Ότι φτάσαμε στη λεηλασία των εθνικών αποθεμάτων ανάγκης. Μας τελειώνουν τα πολεμοφόδια δηλαδή. Αφού πρώτα ξαφρίσαμε με επιστημονικούς τρόπους «εθνικής ανάγκης» τους κόπους των Ελλήνων, ιδιαίτερα των εργαζομένων, βάζοντας βαθιά το χέρι στα ταμεία τους που δημιουργήθηκαν από τις κρατήσεις του ιδρώτα μιας ζωής, τώρα σπάμε τους κουμπαράδες του Δημοσίου. Αφήνουμε τους δήμους χωρίς έργα, τους λειτουργούς του κοινωνικού κράτους απλήρωτους και τους προμηθευτές του Δημοσίου επίσης...

ΣΕ ΠΟΙΑ κατάσταση ψυχολογική νομίζει κανείς ότι βρίσκεται αυτές τις δύσκολες ώρες ο Έλληνας πρωθυπουργός; Μάλλον στην ίδια με τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού που εκπροσωπεί. Δεν είναι φυσικό να σκέφτεται ελληνικά; Τι θέλουν οι σύμμαχοι από εμάς; Να καταστρέψουν τη χώρα; Ε, όχι, αυτό δεν θα συμβεί με καμία συμφωνία. Και πώς να τους πεις συμμάχους δηλαδή, όταν τα μέτρα τα οποία θέλουν να συνεχίσουν να μας επιβάλλουν, έχουν στόχο με απόλυτη ακρίβεια, την αποσύνθεση της χώρας και τη φτωχοποίηση των Ελλήνων; Δηλαδή, με απλά λόγια, όπως λέει ο λαός, αν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1