Παγωμένη μέσα στο καλοκαίρι η Μεσοχώρα

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2017 17:00

Υποσχέσεις για την οριστική περιβαλλοντική αδειοδότηση του υδροηλεκτρικού έργου της Μεσοχώρας έχουν επανειλημμένα δοθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες (κ. Σ. Φάμελλος κλπ).

Να όμως που η σχετική απόφαση (ΑΕΠΟ) βρίσκεται ακόμη στον «πάγο» και μάλιστα παρά τη ρητή δέσμευση του κ. υπουργού (σχετικά ρεπορτάζ στην ‘’Ελευθερία’’) για την υπογραφή της έως τέλος Ιουνίου. Και ενώ συμβαίνουν αυτά και οι Θεσσαλοί παράγοντες βρίσκονται στο σκοτάδι, κάποιες περιθωριακές ομάδες με συντονισμό από συγκεκριμένη οργάνωση κατά του έργου που την καθοδηγεί μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, διοργανώνουν ξανά εκδήλωση στην Αθήνα με αίτημα την κατεδάφιση του έργου.

Προκύπτει ένα ερώτημα: Γνωρίζουν κάτι παραπάνω όσοι προετοιμάζουν εκδηλώσεις για την κατεδάφιση του έργου; Μήπως έχουν πληροφορίες για αναστολή των διεργασιών πριν την απόφαση; Ή μήπως απλά και μόνο, από «ιδεολογική» υποχρέωση, καταβάλλουν μια ακόμη απέλπιδα προσπάθεια αντίδρασης;

Είναι προφανές ότι ποτέ κανείς δε θα τους επιτρέψει να βλάψουν το έργο.Είναι επίσης σαφές ότι, ακόμα και εάν αυτή η κυβέρνηση αθετήσει τις υποσχέσεις της, έστω και με άλλη κυβέρνηση η Μεσοχώρα θα αδειοδοτηθεί. Το θέμα είναι πότε θα τελειώσουμε με όλα αυτά τα μασκαριλίκια για «αγώνες» κατεδάφισης έργων, που ενώ ανήκουν σε όλους μας και τα πληρώσαμε όλοι, κάποιοι νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να τα διαχειρίζονται ιδεολογικά και επικοινωνιακά, αγνοώντας την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και των φορέων του που θέλουν τη λειτουργία του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Μεσοχώρας.

Για το ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι η απουσία καθαρού λόγου σε τέτοια θέματα, η μη σταθερή τήρηση αρχών και η υπόθαλψη παράλληλων δραστηριοτήτων εντός του κόμματος με στόχους αντίθετους από την εκφρασμένη επίσημα πολιτική τους, όχι απλά δεν βοηθάει την κυβερνητική προσπάθεια αλλά δημιουργεί τετελεσμένα και για άλλες περιπτώσεις. Αλήθεια πως θα αντιδράσουν εάν λίγο μετά το «επεισόδιο» της Μεσοχώρας προκύψουν παρόμοιες απαιτήσεις για κατεδάφιση της Συκιάς και της σήραγγας Αχελώου; Θα υιοθετήσουν άραγε τέτοιου είδους ακραίες απόψεις; Θα ρισκάρουν να διακυβεύεται η σοβαρότητα μιας κυβέρνησης; Θα αποτολμήσουν να φέρουν το θέμα στη Βουλή με ερώτημα την κατεδάφιση έργων και την ένταξη τους σε πρόγραμμα έργων;

Να γιατί η Μεσοχώρα έχει ευρύτερη διάσταση και αποτελεί πρόκριμα για την αξιοπιστία τους. Ας το σκεφθούν.

Του Κώστα Γκούμα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass