Χρόνια είμαι θυμωμένος…

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2018 17:00

Ξέρετε τι μου ήρθε στο μυαλό με το σάλτο Κατσιαντώνη στη Ν.Δ.; Ο θρυλικός Αντ. Κατσαντώνης που έγινε ο φόβος κι ο τρόμος για τον Αλή Πασά. Ακόμη κι αλυσοδεμένος μετά από προδοσία αρνείται τ’ αξιώματά του, υπομένει φριχτά χτυπήματα από απόσπασμα γύφτων και καταλήγει στη διάρκεια της νύχτας.

Άχ πόσο ταλαίπωρη σε κατάντησαν Ελλάδα… οι Ελληνες !

Ποιοι Ελληνες όμως;

Έχει άδικο ο δάσκαλος Δημήτρης Νατσιός που γράφει: "Μετά τα μεταλλαγμένα προϊόντα έρχεται και ο… μεταλλαγμένος άνθρωπος." Παράγωγο του "αμαρτωλού" Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής πολιτικής!

"Καταντήσαμε τον Ρωμιό, τον "αριστοκράτη" της ιστορίας, "ζήτουλα" της οικουμένης να εκλιπαρεί για ψίχουλα από ανθρώπους που είναι διεφθαρμένοι...".

Θέλουμε «σκολειά για να γιομίζει ο μαθητής προκοπή και αρετή» καταλήγει ο δάσκαλος.

Κατά του Αλέξη Τσίπρα, ξεσπάθωσε κι ο Ζαν Λικ Μελανσόν υποψήφιος πρόεδρος με την «Ανυπότακτη Γαλλία».

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, ο Μελανσόν είπε ότι ο Τσίπρας είναι από τις «ελεεινότερες προσωπικότητες ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής». « Εξελέγη, υποσχόμενος ένα αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα και όταν του παρουσίασαν ένα απαράδεκτο μνημόνιο το έθεσε σε δημοψήφισμα, χωρίς να αποδεχθεί καν τη βούληση του λαού του. Πρόδωσε τον λόγο του». «Γιατί ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και καταστρέφει τη χώρα του» αναρωτήθηκε ο Γάλλος πολιτικός συμπληρώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρχει ούτε ένας Γάλλος πολίτης που να πιστεύει πως αν ο ίδιος αναλάβει την εξουσία θα γίνει ένας ακόμη… Τσίπρας».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο το Κόμμα της Αριστεράς, του Ζαν-Λικ Μελανσόν, απαίτησε να αποβληθεί από την Ευρωπαϊκή Αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εκφράζει τη λύπη του γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός προωθεί τη λιτότητα, στο σημείο να περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία, ανταποκρινόμενος δουλικά στις απαιτήσεις της ΕΕ.

Δεν είναι μόνο οι ομογενείς της Αυστραλίας που χαρακτήρισαν ανεπιθύμητο τον Πρ. Παυλόπουλο και ματαίωσαν το ταξίδι του εκεί, το ίδιο έγινε και με τον Τσίπρα στ’ Άγιο Όρος.

* * *

Είμαστε πολλοί όμως και σ’ αρκετές πόλεις που αντιδρούμε στις ταυτόσημες με την προδοσία «κατεργαριές» του δον Τσίπρα. Ήδη στη Λάρισα ενεργοποιούνται δύο ομάδες: Η “Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας για τη Μακεδονία που οργάνωσε και το συλλαλητήριο, όπως και ο Ανένταχτος Μακεδονικός Αγώνας. Με τις μηχανοκίνητες πορείες ξεσηκώσαμε την κοινωνία της Λάρισας και των περιχώρων εξάκις κι έπεται η συνέχεια…

Φωνάζουμε για ξήλωμα της συνθήκης του Βουκουρεστίου με παραχωρήσεις στο Σκοπιανό και να τα κακά μαντάτα… με την επομένη «μεγάλη» χώρα την Αλβανία. Δεν πρόλαβε να κοπάσει ο θόρυβος απ’ τις δηλώσεις του Χαν, επιτρόπου διεύρυνσης της Ε.Ε., περί… συνόρων με την Αλβανία και νάσου και το δικό μας αμερικανάκι, (ο Τσίπρας) ένα απ’ τα πολλά των Βαλκανίων λέει τα ίδια απ’ τις Βρυξέλλες: «Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση». Δουλοπρέπεια ή παράνοια;

Για την ώρα σιωπώ και θα κλείσω μ’ ένα απόσπασμα, μιας παλιάς αλλά επίκαιρης συνέντευξης!

-Είστε θυμωμένος, ρωτά ο δημοσιογράφος στις 17/4/12 τον Δημ. Μητροπάνο - λίγες μέρες πριν πεθάνει - με αυτό που ζούμε σαν Έλληνες;

«Χρόνια είμαι, δεν είμαι τώρα. Απλώς τώρα μαζεύτηκαν πολλά» απαντά.

-Τι σκέφτεστε;

«Ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Αλλά αυτό που με εξοργίζει αφάνταστα είναι ότι παίζουν με τη νοημοσύνη μου. Είναι όλοι τους θρασείς.

Ποιος ξεχνά το "λεφτά υπάρχουν" τον τίμησε ο λαός, του έδωσε 160 βουλευτές. Μπορούσε να κάνει ένα νόμο στη Βουλή, να τον περάσει και να πάρει τα λεφτά από αυτούς που έχουν, αυτό που προσπαθεί σήμερα να μας πείσει ότι τέλος πάντων εννοούσε και να τελείωνε το πράγμα. Απλά δεν είχε διάθεση. Η μόνη διάθεση που είχε, ήταν να τα πάρει από το ΔΝΤ και μετά δεν τον ενδιέφερε τι θα γίνει. Γιατί και τότε που τέθηκε θέμα πτώχευσης ας το συζητάγαμε. Εξάλλου και τώρα θα πτωχεύσουμε.

-Σας ζήτησαν ποτέ να πολιτευτείτε;

«Δεν υπάρχει περίπτωση. Το είχα ξεκάθαρο απ’ την αρχή. Δεν μπορώ να λέω ψέματα. Εγώ Κ.Κ.Ε. είμαι αλλά δεν θα με πείσει κανένας ότι η Αριστερά δεν μας έχει πει ψέματα…".

* Ο Πέτρος Ιωάννου ήταν καθηγητής, υποψ. βουλευτής με το ΕΠΑΜ. Νυν δε ραδιωφ.παραγωγός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass