Ελλειψη θάρρους, πλησμονή θράσους

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2018 15:30

Τριάμισι χρόνια είναι αρκετά για να διαγνώσει κανείς τα προτερήματα και τις ικανότητες, τα μειονεκτήματα και τις αδυναμίες ενός ανθρώπου που βρίσκεται στο τιμόνι ενός σοβαρού υπουργείου της χώρας.

Τόσα είναι τα χρόνια που ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται στην κυβέρνηση και ασκεί δημόσια εξουσία. Όλα αυτά τα χρόνια φρόντισε να βρίσκεται στην επιφάνεια και την επικαιρότητα με τον τρόπο που αυτός ήθελε. Άνθρωπος φιλόδοξος, αλλά και πολύ ιδιόρρυθμος. Κινήθηκε δραστήρια, αλλά αδόκιμα με όραμα και στόχο τη σωστή πλοήγηση του υπουργείου του, ενεργοποιώντας κάθε φορά τον μηχανισμό της δημόσιας προβολής του και ζητώντας από τον λαό, τι άλλο; Τη δημόσια αναγνώρισή του. Ο πεισματικός του αγώνας για ορισμένα θέματα της χώρας και η εμμονή του πάνω σ’ αυτά εκδηλώθηκε προκλητικά και ανεξήγητα. Πάλεψε με πάθος γι’ αυτά. Δεν προχώρησε όμως παραπέρα. Για τις προκλητικές του αυτές ενέργειες και πράξεις, που ήταν έξω από τις κυβερνητικές γραμμές, ουδέποτε δέχθηκε παρατηρήσεις. Ούτε ανακλήθηκε ποτέ στην τάξη από τον πρωθυπουργό της χώρας. Στη στήλη των ιδιοτυπιών του είναι πολλές καταχωρημένες ιδιοτροπίες του, που, όταν τις αναζητήσεις και τις ψηλαφήσεις, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές και αποκαλυπτικές του χαρακτήρα του και του τρόπου με τον οποίο δραστηριοποιείται στη ζωή και στην πολιτική του καριέρα.

Έφθασε στην έσχατη διολίσθηση μέσα στο Κοινοβούλιο να χαρακτηρίσει συναδέλφους του ως διεφθαρμένους, πουλημένους, γερμανοτσολιάδες, Τσολάκογλους προδότες κ.λπ. Με τη χυδαία του αυτή φρασεολογία και την ακόμα χυδαιότερη πρακτική του, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν μπορεί να είναι ακόμη στο πιλοτήριο του υπουργείου του.

Κατά τις αλυσιδωτές φάσεις του αγώνα του μέσα κι έξω από το Κοινοβούλιο, αλλά και τις δημόσιες δημηγορίες του, ξέχασε τις αυτοδεσμεύσεις που είχε αναλάβει επίσημα και δυναμικά ενώπιον του λαού, όταν τον καλούσε να ψηφίσει το κόμμα του και τον ίδιο.

Πολλά τα ντοκουμέντα που έχουν διασωθεί και συζητούνται από τον λαό. Στο σύνολό τους συνθέτουν το ζοφερό κλίμα της έσχατης κατάπτωσης. Κι όλα αυτά για την ικανοποίηση της ακόρεστης φιλοδοξίας του να αναρριχηθεί όσο πιο ψηλά μπορεί, χωρίς να έχει τα φτερά του αετού. Δεν είναι λίγες οι στιγμές που με τις πράξεις του και τις λεκτικές ενέργειές του προκάλεσε σειρά πύρινων αντιδράσεων, τόσο στο σώμα της Βουλής όσο και στον έξω κόσμο. Οι δηλώσεις του ότι «θα ρίξει την κυβέρνηση αν του το ζητήσει ο Αρχιεπίσκοπος» και ότι «θα αποχωρήσει από αυτήν, εάν δεν κουρευτεί το χρέος» δείχνουν άνθρωπο ανεύθυνο και επιπόλαιο. Προχώρησε και σε άλλες μεγαλοστομίες που τον εξέθεσαν μπροστά στα μάτια του λαού. Στον σκληρό δίσκο της μνήμης του λαού παραμένει βαθιά μέσα στην ψυχή του χαραγμένη η εξαγγελία του ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τη λέξη «Μακεδονία» στο Σκοπιανό πρόβλημα. Η υπογραφή της σύμβασης από την κυβέρνηση στις Πρέσπες και η συμμετοχή του ιδίου στην τελευταία Σύνοδο του ΝΑΤΟ για την πρόσκληση των Σκοπιανών να υποβάλουν αίτηση, αναιρούν τις αρχικές του εξαγγελίες και δεσμεύουν και τον ίδιο ως μέλος της Κυβέρνησης.

Όλες οι παραπάνω πράξεις και ενέργειες του αρχηγού των ΑΝΕΛ –αλλά και πολλές άλλες-, ήταν γνωστές στον πρωθυπουργό της χώρας και στα άλλα επιφανή μέλη της κυβέρνησης. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε καθημερινή βάση έκανε κάθε είδους δηλώσεις για τα ζωτικά προβλήματα της χώρας. Ποτέ όμως δεν θέλησε να ασχοληθεί με τα ανομήματα και τις απανωτές εκρήξεις του «συνεταίρου» του στην κυβέρνηση. Κράτησε μέσα του την ανοχή και τη σιωπή. Απέφυγε να τοποθετηθεί ακόμα κι όταν ο φίλος του ξεπερνούσε τα θεμιτά όρια της συνεργασίας τους και τον εξέθετε στα μάτια του κόσμου. Οι παλινωδίες του υπουργού και η παθητική στάση του πρωθυπουργού είναι ένα νέο στοιχείο στην πολιτική ζωή του τόπου. Απεναντίας, ο πρωθυπουργός της χώρας χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα τελευταία στη Βουλή και στα ΜΜΕ ενάντια στους πολιτικούς του αντιπάλους που ξεπέρασε τα όρια του ορθού πολιτικού λόγου. Αλλά για μία ακόμα φορά δεν θέλησε να τοποθετηθεί στις προκλητικές δηλώσεις του φίλου του και συνεταίρου του στην κυβέρνηση για το «Μακεδονικό».

Αν αυτή η σιωπή και αφωνία του κ. Πρωθυπουργού εκφράζει έλλειψη θάρρους απέναντι στο «συνεταιράκι» του, από την άλλη μεριά αποκαλύπτει την πλησμονή θράσους. Γιατί μόνο θράσος φανερώνει η τόλμη να στιγματίζεις τα ανομήματα εκείνων που βρίσκονται μακριά από την ακτίνα της ευθύνης σου και να σκεπάζεις και να μη μιλάς για τα ανομήματα των δικών σου ανθρώπων και συνεργατών στη συγκυβέρνηση της χώρας.

Από τον Αθανάσιο Φώτο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass