Οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2018 17:06

Κύριε Διευθυντά,

Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία τοποθέτησης στα λειτουργικά κενά Α’ φάση (Υπεράριθμοι-από Διάθεση) για τους κλάδους ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ78, ΠΕ79, ΠΕ80, ΠΕ86 και ΠΕ91 δυστυχώς χωρίς τη συμμετοχή των δύο Αιρετών σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφηκε με το έγγραφο του ΠΥΣΔΕ 427/27-6-2018. Σεβόμενοι τους 530 συναδέλφους που έκαναν αίτηση και με πολλή προσοχή στη διαδικασία, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση για 320 συναδέλφους αντίστοιχα ανά κλάδο: ΠΕ01-37, ΠΕ02-27, ΠΕ03-20, ΠΕ04-44, ΠΕ05-21, ΠΕ06-28, ΠΕ07-20, ΠΕ08-5, ΠΕ11-41, ΠΕ78-12, ΠΕ79-12, ΠΕ80-29, ΠΕ86-23 και ΠΕ91 -1. Από τους παραπάνω 320 συναδέλφους η τοποθέτηση σε ποσοστό 87% έγινε στην 1η και τη 2η προτίμηση, έχουν τοποθετηθεί σε 1 ή 2 σχολικές μονάδες και μόνο 13 σε 4 σχολικές μονάδες και από 3 μέχρι 5 σύμφωνα με την αίτησή τους, με βάση τα μόρια και με σειρά τοποθέτησης στην ομάδα σχολείων, όμορα σχολεία, διάθεση αποκλειστικά με τα μόρια. Όταν οι Αιρετοί των Παρεμβάσεών μας καταγγέλλουν για μια διαδικασία έωλη επειδή ήμασταν παρόντες στη διαδικασία τοποθετήσεων στα λειτουργικά κενά (πάνω από 60 ώρες συμμετοχή στις συνεδριάσεις και πάνω από 20 ώρες στον έλεγχο των στοιχείων) ας κοιτάξουν στα μάτια τους 530 συναδέλφους που έκαναν αίτηση και τους 320 που γνωρίζουν από τώρα πού θα βρίσκονται τη Δευτέρα 3.9.2018 και μετά θα δούμε ποιος φέρθηκε υπεύθυνα απέναντί τους. Η διαδικασία τοποθετήσεων σταμάτησε για τις Τεχνικές Ειδικότητες για μετά την 20ή Αυγούστου επειδή μόλις προχθές εγκρίθηκαν από το ΥΠΕΕΘ τα 32 ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ (είχαν υπολογισθεί στους πίνακες των σχολείων) και δεν έχουν εγκριθεί μερικά ακόμα που ήταν στην πρόταση (μπορεί να επιφέρουν αλλαγή σε δύο ειδικότητες στους πίνακες), έτσι μεταφέρεται πιο πίσω η διαδικασία και θα εξετασθεί μαζί με τη Β’ φάση των υπόλοιπων κλάδων.

Το ΠΥΣΔΕ Λάρισας ενήργησε απόλυτα νόμιμα σε εφαρμογή εγκυκλίου του ΥΠΕΕΘ, αποφάσισε νομότυπα αφού υπήρχε πλειοψηφία στα παρόντα μέλη, είχε ενημερώσει ως ΠΥΣΔΕ Λάρισας τους καθηγητές για τη διαδικασία με το έγγραφο με αρ. πρωτ: 427/27-6-2018.Τα σχολεία είχαν στείλει τους πίνακες με τα κενά και τα πλεονάσματα λαμβάνοντας υπόψη τα τμήματα και μάλιστα επικαιροποιημένους με όλες τις εγγραφές μαθητών. Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας είχαν εγκριθεί τα ολιγομελή τμήματα. Έχει ολοκληρωθεί η Α’ Φάση στις αποσπάσεις χωρίς περικοπές στα κενά που ζήτησε το ΠΥΣΔΕ, ήταν πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας οι υπηρεσιακές μεταβολές να γίνονται έγκαιρα ούτως ώστε να γνωρίζει ο κάθε εκπαιδευτικός που θα βρίσκεται τη νέα σχολική χρονιά. Το ΠΥΣΔΕ Λάρισας γνωρίζει την άριστη εργασία των εργαζομένων στο τμήμα Εκπαιδευτικών της Δ.Δ.Ε Λάρισας, έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους διευθυντές των σχολείων που φέρουν την υπογραφή στους πίνακες, όπως επίσης έχει εμπιστοσύνη και στους συλλόγους διδασκόντων που έχουν λάβει γνώση των πινάκων ενυπόγραφα. Συνεπώς η διαδικασία έγινε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και ας ενημερώσουν οι αιρετοί που θα έπρεπε να είναι το μάτι και το αυτί των συναδέλφων γιατί ήταν απόντες στις συνεδριάσεις. Άραγε θα συμμετάσχουν στη συνέχεια της διαδικασίας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

Είναι πολύ άσχημο να καταφεύγουμε σε προσωπικές επιθέσεις με ανακρίβειες και χωρίς επιχειρήματα. Δεν υπήρξα ποτέ ταμίας της ΕΛΜΕ Λάρισας, αντίθετα έχω υπηρετήσει 6 χρόνια ως απλό μέλος χωρίς μείωση ωραρίου και χωρίς να πάρω απόσπαση στον νομό όπως έχουν κάνει χρόνια τώρα μέλη της παράταξή σας. Δεν είχα και δεν έχω προσωπικά με κανένα συνάδελφο και πραγματικά η αναφορά σας για τους συναδέλφους του κλάδου ΔΕ είναι αστεία, άλλωστε με τους περισσότερους έχουμε υπηρετήσει μαζί σε ΕΠΑΛ του νομού. Γνωρίζουν ότι την περίοδο της διαθεσιμότητας ήμουν μαζί τους σε συνελεύσεις, πορείες, καταλήψεις, παραστάσεις. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένας συνάδελφος ΔΕ στη διάθεση που θα έπρεπε να είχε πάρει οργανική τοποθέτηση από πέρυσι στο ΕΠΑΛ Ελασσόνας, αφού σύμφωνα με τα απαντητικά έγγραφα από τα ΕΠΑΛ της πόλης και του ΕΠΑΛ Ελασσόνας προέκυψε οργανική τοποθέτηση όλων των άλλων ΔΕ στα ΕΠΑΛ της πόλης, παρέμεινε όμως το έλλειμμα στην Ελασσόνα, θα έπρεπε να γίνει η τοποθέτησή του όπως γίνεται με όλες τις ειδικότητες στα εναπομείναντα κενά. Πού ήσασταν πέρυσι κύριε αιρετέ των παρεμβάσεων; Κατά τη φετινή διαδικασία έπρεπε να αλλαχθούν οι πίνακες ως προς τους ΔΕ σύμφωνα με το αίτημά σας. Όταν όμως ζήτησα να γίνει αλλαγή στους πίνακες με τη σύμφωνη γνώμη των συλλόγων σε 21 περιπτώσεις όπου θα προέκυπταν οργανικά κενά με 1 ή 2 ώρες ερευνητικών εργασιών (μάθημα Α’ ανάθεσης για όλους τους κλάδους με Υ.Α) εσύ ήσουν που διαφώνησες κάθετα. Γιατί διαφορετική αντιμετώπιση από κλάδο σε κλάδο; Τι έχεις να πεις στους συναδέλφους του κλάδου ΠΕ04 για τα 10 κενά που αν είχες συμφωνήσει στην εισήγησή μου στην πράξη 25 όταν το προβλέπει ο νόμος, θα είχαν ρυθμίσει την υπεραριθμία τους αρκετοί συνάδελφοι και αντίστοιχα θα είχαν πάρει οργανική τοποθέτηση 1 ΠΕ04.01 και 3 ΠΕ04.02; (Ο Αιρετός των παρεμβάσεων στον ν. Έβρου είχε καταθέσει αντίστοιχη εισήγηση). Την εισήγησή μου αυτή δικαιώνει απόλυτα λίγες ημέρες μετά το ΥΠΕΕΘ με την εγκύκλιο του 111364/ Ε2 / 03-07-2018.

Προφανώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν υπηρετούμε τους συναδέλφους με τον ίδιο τρόπο.

Χρήστος Παλάτος, αντιπρόεδρος στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass