ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ...

Της ανασυγκρότησης προηγείται η... κατεδάφιση!

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2018 16:10

ΗΘΕΛΕ -όπως έλεγε - να ανασυγκροτήσει διά των μεταρρυθμίσεων την Ελλάδα ο πρωθυπουργός και η (πρώτη φορά αριστερά) κυβέρνησή του, αλλά δυστυχώς, τρία χρόνια μετά τις μεγαλοστομίες του αυτές, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ετοιμάζεται να την ... κατεδαφίσει! Και αυτό, καθόλου δεν είναι λογοπαίγνιο.

Διότι, όταν μιλάς για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, σε κάμπους, θάλασσες και σε βουνά, θα πρέπει να έχεις τα κότσια να γκρεμίσεις σχεδόν τη... μισή Ελλάδα! Μην πω ολόκληρη και γίνω υπερβολικός! Έτσι, θα βγουν προφητικοί αυτοί που στα αστεία έλεγαν και τον κατηγορούσαν ότι, ο «μικρός» των μαθητικών συμβουλίων, ο επαναστάτης των αμφιθεάτρων, θα ... διαλύσει τη χώρα!

ΣΤΑ σοβαρά τώρα. Η εθνική τραγωδία με τους 92 απανθρακωμένους συνανθρώπους μας στην Αττική, μόλις πριν λίγες ημέρες, αλλά και όλες οι φυσικές καταστροφές που είχαν τα ίδια θλιβερά αποτελέσματα, για τους απροστάτευτους όπως αποδείχθηκε πολίτες όλα τα παρελθόντα (και αμαρτωλά) έτη, κινητοποίησαν, εκ των υστέρων όμως, έναν μηχανισμό «κρατικής πρόληψης και προστασίας» που απαιτούσε κάθε τόσο έναν πακτωλό δημοσίου χρήματος για την ανασυγκρότηση, η οποία ποτέ δεν ερχόταν και «χανόταν» πάντα ανάμεσα σε υποσχέσεις, αμφίβολες μελέτες και πολυέξοδες εργολαβίες...

ΜΗ μου πείτε ότι γνωρίζει κανείς φορολογούμενος Έλλην, πού στο καλό πήγαν τόσα λεφτά που ρίχτηκαν για «αναδασώσεις καμένων εκτάσεων» και για αποζημιώσεις περιουσιών κάθε φορά που θρηνούσαμε τα θύματα των πυρκαγιών ή των πλημμυρών. Ούτε μπορεί να εξηγηθεί γιατί δεν άνοιξαν επιτέλους τα ρέματα που έπνιξαν τόσο κόσμο. Τώρα μπήκαν στο στόχαστρο και πάλι οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων! Ή καλύτερα, με απειλές για κατεδαφίσεις. Και έτσι πρέπει να γίνει. Κι όμως, έτσι έπρεπε να είχε γίνει για να μην φτάναμε στους πρόσφατους νέους εθνικούς θρήνους...

ΠΟΛΥ χρήμα προβλέπεται να πέσει και τώρα με τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, λες και οι εκάστοτε κυβερνήσεις που δεν ελέγχουν την κατάσταση «βολεύονται» εξυπηρετώντας τα οφέλη τους από τις εξαγγελίες για να προστατεύσουν δήθεν τον κόσμο από καταστροφές. Και επειδή η ιστορία απέδειξε ότι όλα στη χώρα μας που εξαγγέλλονται «για το καλό των πολιτών» είναι μόνο στα χαρτιά, πολύ φοβάμαι ότι και νέες τραγωδίες θα μας πλήξουν και ουδείς γνωρίζει πού θα τον πετύχει η κρατική ανετοιμότητα! Με τις αποφάσεις των κατεδαφίσεων λοιπόν, θα πέσουν λεφτά και «δώρα» - φακελάκια και διευκολύνσεις, πολιτικά και κομματικά ανταλλάγματα και δυστυχώς τη νύφη θα πληρώσουν τίποτα φουκαράδες αυθαίρετοι των ακτών που στέγνωσαν το σκατό μια ζωή για να φτιάξουν ένα παραγκοειδές «εξοχικό» κλέβοντας ρεύμα από τον γείτονα.

ΕΤΣΙ ή κάπως έτσι, θα πάει χαμένη και αυτή η νέα ευκαιρία να καθαρίσει λίγο το τοπίο με τα καραμπινάτα αυθαίρετα στις VIP περιοχές, σε βουνά και σε ακτές, δυστυχώς δεν θα βγει κάτι θετικό από την ανείπωτη τραγωδία της θυσίας στον βωμό της κρατικής προχειρότητας τόσων αθώων ψυχών.

ΣΤΗΝ επόμενη τραγωδία, πάλι τα ίδια θα λέμε. Και η τότε αντιπολίτευση που ενδέχεται να είναι η τωρινή κυβέρνηση θα κράζει με κομματικές ιαχές: «Να παραιτηθούν οι ανίκανοι! Εκλογές εδώ και τώρα! Πριν καεί ολόκληρη η Ελλάδα! Η δίκη μας η κυβέρνηση θα έβαζε τάξη με τα αυθαίρετα. Χρόνος δεν μας δόθηκε. Χρόνος...».

Από τον Χρήστο Τσαντήλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass