Πρόοδος ή συντήρηση;

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2018 15:30

Ξεχειλίζει η υποκρισία στα κόμματα που μετά από δεκαετίες διακυβέρνησής τους διαμόρφωσαν αυτό το κράτος, αυτήν την αυθαιρεσία.


Ξεχειλίζει η υποκρισία στα πολιτικά πρόσωπα τα οποία διαχειρίστηκαν από θέση ευθύνης τη νομιμοποίηση και γιγάντωση της παρανομίας.
Ξεχειλίζει η υποκρισία από την Φώφη Γεννηματά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα κόμματα στα οποία είναι σήμερα πρόεδροι, δημιούργησαν την Ελλάδα των αυθαιρεσιών και της παρανομίας.
Ξεχειλίζει η αγανάκτηση κάθε νοήμονα πολίτη όταν η Φώφη Γεννηματά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κουνάνε το δάχτυλο στον Αλέξη Τσίπρα. Όταν έχουμε δεκάδες νεκρούς και τα μάτια των δικών τους ανθρώπων έχουν στερέψει από δάκρυα, οι κύριοι υπεύθυνοι για την ανείπωτη τραγωδία επιδίδονται στο άθλημα της εκλογοθηρίας και της ψηφοθηρίας.
Δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής επαληθεύουν τον μεγάλο μας ποιητή, Οδυσσέα Ελύτη και τη ρήση του πως «όταν η συμφορά συμφέρει, λογάριαζε την για πόρνη»…
Έχουν το θράσος να επιτίθενται με αήθη τρόπο κατά του πρωθυπουργού της χώρας και της περιφερειάρχη Αττικής με φράσεις όπως «κλωτσιές και δρόμο». Χρησιμοποιούν γηπεδικές εκφράσεις χουλιγκάνων, καταδικασμένες από την κοινή γνώμη. Έχουμε λεκτικούς τραμπουκισμούς από βουλευτές της ΝΔ και από το γνωστό κανάλι της παραπληροφόρησης. «ΜαριΝΕΑ» και «ΑλαφούζοΣΚΑΙ», σε πλήρη αρμονία με τη Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ, προσπαθούν λυσσαλέα να χτυπήσουν με κάθε τρόπο και μέσο τον Αλέξη Τσίπρα. Οι λόγοι είναι γνωστοί. Το δίλημμα, κύρια για το ΚΙΝΑΛ, είναι: Με τον λαό για να λυθούν τα προβλήματά του ή με τα μεγάλα συμφέροντα; Η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει να είναι με το κεφάλαιο, υπηρέτης του έχει καταστεί…
Ο γνωστός για τις ακροδεξιές θέσεις του, αντιπρόεδρος της ΝΔ, έφτασε στο σημείο να μιλήσει για προφανείς σχέσεις του Τσίπρα με την τρομοκρατία. Όταν στα άλλα κράτη δεν ασχολείται κανένας με τις μετακινήσεις των φυλακισμένων ισοβιτών. Πριν χρόνια διακινούσαν την ίδια ανακριβή θεωρία για το ΠΑΣΟΚ και τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου. Η Φώφη Γεννηματά, προς μεγάλη ικανοποίηση των «ΝΕΩΝ» και του ιδιοκτήτη του, αποκάλεσε «ψευδεπίγραφη» την πρώτη φορά Αριστερά και τη ρωτάμε: Η Δεξιά παλιάς κοπής, που χρησιμοποιεί χουντικά και εμφυλιοπολεμικά συνθήματα, την καλύπτει ιδεολογικά ή παραδέχεται πως είναι συμπλήρωμα της ΝΔ; Μιας ΝΔ που στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κατατάσσεται στην ακροδεξιά πτέρυγα.
Ζητάνε για μία ακόμα φορά εκλογές! Να ψηφίσει ο Ελληνας το παρελθόν, να γυρίσουμε στο 1965 και ακόμη πιο πίσω. Ε, όχι! Ζητάνε εκλογές τα κόμματα που δημιούργησαν όλη αυτήν την αλυσίδα παρανομιών. Ζητάνε εκλογές εκείνα που αποδείχτηκαν για δεκαετίες ανίκανα και συμβιβασμένα. Ζητάνε εκλογές για να τις χάσουν, γιατί αυτό θα γίνει στο τέλος.
Ξεχειλίζει η αγανάκτηση γι’ αυτούς που τυμβωρύχησαν, νομίζοντας πως βρήκαν την ευκαιρία να πλήξουν τον Τσίπρα μέσω της τραγωδίας που οι ίδιοι και τα κόμματά τους δημιούργησαν.
Η Κυβέρνηση, χωρίς αμφιβολία, έχει την πολιτική ευθύνη. Ελέγχεται για τα λάθη και τις όποιες παραλείψεις. Εκείνο που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθε, ούτε για να συμβιβαστεί με εγκλήματα του παρελθόντος, ούτε για να διαχειριστεί τα κακώς κείμενα. Ήρθε για να προκαλέσει ρήξεις εκεί όπου απαιτείται. Αυτή είναι αριστερά, αυτή την αριστερά θέλει ο κόσμος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συμβιβαστεί με παθογένειες του παρελθόντος και το αρρωστημένο πολιτικό σύστημα.
Το μείζον δίλημμα μπαίνει πλέον επιτακτικά: Πρόοδος ή Συντήρηση; Θα ξαναγυρίσουμε στο μαύρο και σκοτεινό παρελθόν ή θα κοιτάξουμε το μέλλον, διδασκόμενοι από τα λάθη μας; Η ιστορία πρέπει να μας διδάξει. Ο διχασμός, που επιχειρεί σήμερα – κυρίως - η Νέα Δημοκρατία και ένα μέρος της σοσιαλδημοκρατίας, είναι καταστροφικός για τη χώρα. Ο ελληνικός λαός είναι ώριμος και δεν θα κάνει πισωγυρίσματα. Αρκετά πλήρωσε τη λιτότητα και τα μνημόνια, δεν χρειάζεται πατριδοκάπηλους και εθνικιστικές κορώνες.

Από τον Βασίλη Ζωγράφο
*Ο Βασίλης Ζωγράφος είναι αναπληρωτής συντονιστής γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass