Εφιάλτης για τη διαπλοκή η έξοδος από τα μνημόνια

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2018 15:55

Η πραγματικότητα δεν μπορεί να αποκρυφτεί, ούτε να αποσιωπηθεί γιατί είναι η αλήθεια και η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, η Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής υπονόμευσαν ανοιχτά την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, παρουσίαζαν τα πάντα ως καταστροφολογία, διαστρέβλωναν και τα πλέον ασήμαντα γεγονότα. Η ψευδολογία άγγιξε και υπερέβη πολλές φορές κάθε όριο.

Στα μνημόνια δεν έβαλε τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, για την οικονομική της χρεοκοπία δεν έχει ευθύνη η Αριστερά. Η σωρεία των σκανδάλων, η διάλυση του κράτους, η απαξίωση των πάντων, η φτωχοποίηση του λαού μας, το ξεχαρβάλωμα της οικονομίας, όλα αυτά έχουν φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που κυβέρνησαν - συγκυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια και προκάλεσαν την τραγωδία της χρεοκοπίας με τις τεράστιες παράλληλες παρενέργειες σε όλα τα επίπεδα.

Τα κόμματα της διαπλοκής, τα οποία χρωστάνε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ – χρήματα του ελληνικού λαού – στις Τράπεζες και που προκλητικά δεν τα αποπληρώνουν, καθώς και ολόκληρο το διαπλεκόμενο επιχειρηματικό λόμπι, δεν βρίσκονται μόνο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα, αλλά και στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στα αντίστοιχα αδερφά κόμματά τους, που χαιρετίζουν την καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Οι θυσίες του ελληνικού λαού έπιασαν τόπο και είναι ο ελληνικός λαός που έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικεί, να απαιτεί, να κουνάει το δάχτυλο. Τα κόμματα του πάλαι ποτέ δικομματισμού τον έχουν ξεζουμίσει, αυτά κατέστρεψαν τις επιχειρήσεις τους με τις αντιδραστικές πολιτικές τους, αυτά τους οδήγησαν να χάσουν τις περιουσίες τους, αυτά έστειλαν τους νέους στην εξαθλίωση αρχικά κι έπειτα στην ξενιτειά.

Σήμερα συγκρούεται η πράξη και η πραγματικότητα με το ψέμα.

Τα μνημονιακά προγράμματα αφαίρεσαν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, ιδιωτικοποίησαν τα πάντα και – το χειρότερο - τρομοκράτησαν ολόκληρη την κοινωνία, την απαξίωσαν με την εθελόδουλη στάση τους προς τους δανειστές και τη γερμανική ελίτ. Η νεοφιλελεύθερη-ακροδεξιά πολιτική και το «όλον» σύστημα της διαπλοκής, που κυριάρχησαν την εποχή της μνημονίων, αποτέλεσαν το «θερμοκήπιο» μέσα στο οποίο άνθησαν και γιγαντώθηκαν πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή.

Έφτασε όμως η στιγμή που το περιβάλλον αυτό αλλάζει. Ασφαλώς, η έξοδος από τα μνημόνια φέρει ορισμένους περιορισμούς, που είναι όμως παρανυχίδα μπροστά σε όσα έχει δοκιμάσει και πέρασε ο λαός μας. Η έξοδος από τα μνημόνια επιτρέπει πλέον σημαντικές παρεμβάσεις, τόσο σε παραγωγικό - αναπτυξιακό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, δίνοντας καίρια πολιτική αυτονομία στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαπλοκή βρίσκεται στα «κάγκελα». Ξέρουμε ότι θα τη βρούμε εμπόδιο σε κάθε πρωτοβουλία μας που ευνοεί την κοινωνική, προοδευτική και δημοκρατική εξέλιξη. Η σύγκρουση με τα στυγνά οικονομικά συμφέροντα και τα κόμματά τους θα είναι συνεχής. Άμεσος στόχος τους είναι η απαξίωση, ο μηδενισμός της σημασίας της εξόδου από τα μνημόνια, η αφαίρεση της δυνατότητας κάθε πολιτικής πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση, όλα αυτά θα είναι τα επόμενα πρωτοσέλιδα των διαπλεκόμενων ΜΜΕ.

Η διαπλοκή - φανερά και κρυφά - θα τα παίξει όλα για όλα. Ασφαλώς, τα κόμματά τους θα είναι στην υπηρεσία της. Περιμένουμε επιτέλους οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας να αναθεωρήσουν τη στάση τους, να ξεφύγουν από τον εναγκαλισμό με τη Ν.Δ., διαφορετικά, ο περιορισμένος κόσμος που την ακολουθεί ακόμα σήμερα θα την εγκαταλείψει και θα ενωθεί με τις δυνάμεις της Αριστεράς, σε μία ακόμα νικηφόρα πορεία στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Πανικός τους πιάνει στη μη περικοπή των συντάξεων, στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, στη μη περικοπή του αφορολόγητου και την ενίσχυση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

Πανικός τους πιάνει για την επικείμενη δικαστική εξέλιξη των σκανδάλων - Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ, «Νοοr1». Kάθε δικαστική απόφαση που αναμένεται θα είναι καίριο πλήγμα για τη διαπλοκή και τα κόμματά της.

Βλέπουμε σήμερα τη σύγκρουση δύο κόσμων: Από τη μία πλευρά η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος που τον εμπιστεύεται και από την άλλη η διαπλοκή, τα μεγάλα επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα και τα κόμματά τους. Και ο πιο καλοπροαίρετος συντηρητικός ψηφοφόρος το έχει καταλάβει. Συμφέρον δικό του και των παιδιών του είναι να συμπαραταχθεί με τις δυνάμεις της προόδου και όχι με τις δυνάμεις της συντήρησης και της διαπλοκής.

Του Βασίλη Ζωγράφου*

* Ο Βασίλης Ζωγράφος είναι αναπληρωτής συντονιστής γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass