Αλλάζουμε κυβερνήσεις για να μην αλλάξουμε εμείς;

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2019 16:30

Δεν έχει περάσει καιρός από την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε την εμπιστοσύνη του μεγαλύτερου μέρους των μελών της Νέας Δημοκρατίας.

Εκτός από έναν πολιτικό πολιτισμό που τον χαρακτήριζε, δεν ήταν ρήτορας, δεν είχε ηγετικό παρουσιαστικό, ήταν εμφανής η αμηχανία του όταν περπατούσε μπροστά στις κάμερες... Αφορμές πολλές για να μην τον ψηφίσει κανείς ως αρχηγό κόμματος. Μιλούσε όμως για πολιτική ουσίας. Μιλούσε για τις λύσεις που αναζητούσε η χώρα μας και οι οποίες θα προέκυπταν μέσα από μια οργανωμένη Νέα Δημοκρατία. Μια Νέα Δημοκρατία της οποίας οι ψηφοφόροι θα εμπιστεύονταν την ιδεολογία της και θα ήταν περήφανοι γι' αυτό. Μιλούσε ουσιαστικά σε όλους τους Έλληνες και όχι μόνο στα κομματικά της μέλη.

Πέρασαν 4 χρόνια στα οποία ο Κ. Μητσοτάκης προκλήθηκε από τους αντιπάλους του να εγκαταλείψει αυτόν τον πολιτικό πολιτισμό που τον χαρακτήριζε. Το ζητούσαν ακόμη και ένα μεγάλο μέρος των υποστηρικτών του. Πιστεύω πως μέσα από την άρνησή του να υποκύψει στον εύκολο λαϊκισμό, κατάφερε να κερδίσει το πρώτο στοίχημα. Κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη αυτών των πολιτών που τους διακρίνει ο ρεαλισμός και είναι διατεθειμένοι να δεχτούν αλλαγές στη ζωή τους ώστε να προχωρήσει ο τόπος μας μπροστά. Να κερδίσει την εμπιστοσύνη αυτών των ανθρώπων που έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι ο πιο φυσιολογικός τρόπος να ξεφύγει η Ελλάδα από την κρίση είναι να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ανεπτυγμένων χωρών, που πορεύονται με λιγότερο κράτος, περισσότερη οικονομική ελευθερία και πραγματική κοινωνική πρόνοια. Και μένει ακόμη ένα στοίχημα: Να καταφέρει να πείσει και όλους τους άλλους που φοβούνται τις αλλαγές. Αυτούς που νομίζουν ότι έχουν βολευτεί σε μια μίζερη κατάσταση. Αυτούς που κοιμούνται με διχασμούς του παρελθόντος και ξυπνάν με φανταστικούς φόβους, ως αποτέλεσμα ιδεολογικής τρομοκρατίας. Για να το πετύχει αυτό δεν αρκεί μόνο η αυτοδυναμία. Θέλει όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι η χώρα μας πρέπει να ξεφύγει από τα απαρχαιωμένα πρότυπα του κρατισμού να αγωνιστούμε και να στηρίξουμε την προσπάθειά του. Φαίνεται πως είναι η πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια, που η κυβέρνηση που θα εκλεγεί θα είναι αποτέλεσμα θετικής ψήφου. Που δεν θα προκύψει δηλαδή ως επακόλουθο της καταψήφισης του άλλου. Κι αν αυτό επιβεβαιωθεί θα έχει πλέον άδικο ο Αρκάς που λέει πως "...αλλάζουμε κυβερνήσεις για να μην αλλάξουμε εμείς..."

Από τον Γιάννη Αναστασίου, μέλος του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass