Ακόμη μία απευθείας ανάθεση με υπογραφή Απ. Καλογιάννη

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2020 18:46

Αγαπητή «Ελευθερία»,
Ενώ κάποτε ως αντιπολιτευόμενος -ο νυν Δήμαρχος κος Καλογιάννης- μιλούσε με σκληρή πολιτική γλώσσα στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου για τις απευθείας αναθέσεις άλλων δημοτικών αρχόντων, τώρα η δημοτική του αρχή τείνει να σπάσει τα ρεκόρ στις απευθείας αναθέσεις.


Άλλη μια απευθείας ανάθεση εγκρίθηκε κατά το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο της Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Κατσίγρα για τη φύλαξη του κτιρίου (πριν λίγες μέρες).
Δυστυχώς είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που επαναλαμβάνεται το ίδιο μοτίβο και σε συγκεκριμένη εταιρεία ανατίθεται υπηρεσία φύλαξης (για τη διάθεση ενός ατόμου) με ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο.
Είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που γίνεται με τη μορφή του κατ’ επείγοντος η συγκεκριμένη ενέργεια από τον προεδρεύοντα στην Πινακοθήκη, Δήμαρχό μας. Ποιο το νόημα του επείγοντος όταν ένα πρόβλημα το γνωρίζουμε εδώ και τέσσερα χρόνια; Πόσα χρόνια χρειάζεστε κύριε Δήμαρχε και Πρόεδρε της Πινακοθήκης για να διενεργήσετε έναν διαγωνισμό; Γιατί προτιμάτε τις απευθείας αναθέσεις;
Mέσα σε 4 χρόνια θα μπορούσατε να δώσετε μια άλλη λύση στο πρόβλημα με απόσπαση υπαλλήλου, μετακίνηση ή τελικά να προχωρήσετε σε έναν ανοιχτό διαγωνισμό, γιατί σίγουρα μέσα σε αυτό το διάστημα δεν υπάρχει «επείγον» αλλά είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης και όπως έχει διαφανεί, ο Δήμαρχος Απ. Καλογιάννης προτιμά τις σύννομες απευθείας αναθέσεις.
Ωστόσο στη συνείδηση του λαού και των πολιτών είναι πλέον γνωστό ότι το πολιτικά νόμιμο δεν είναι και ηθικό!
Ποιο βέβαιο είναι ότι η μακρόχρονη παραμονή στην εξουσία δημιουργεί πολλά δεινά.
Έστω και την ύστατη στιγμή προτείνω να βρούμε όλοι μαζί μια άλλη λύση εκτός της απευθείας ανάθεσης που γεννά πολλά ερωτηματικά -τουλάχιστον- στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε!
Μάριος Ξηρομερίτης
δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass