Ο Αρχιμανδρίτης Αχίλλειος Τσούτσουρας

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2020 16:03

Αγαπητή «Ελευθερία»,


Με βαθιά λύπη πληροφορηθήκαμε τη μετάθεση στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, του τέως πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Λάρισας και Τυρνάβου, Αχιλλείου Τσούτσουρα, για να καλύψει τη θέση του ιεροκήρυκα. Η μετάθεση αυτή μας ξάφνιασε κυριολεκτικά και μας λύπησε αφάνταστα και αυτό γιατί ο πατέρας Αχίλλειος, κατά την ταπεινή μου γνώμη, πρόσφερε τα μέγιστα στον χώρο της τοπικής Εκκλησίας.
Έζησε το 1/4 του αιώνα στην πόλη μας ως φοιτητής Θεολογίας – ως κληρικός – πρωτοσύγκελος και εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Αχιλλείου. Ήταν παρών και έβαλε πλάτη σε όλες τις δύσκολες στιγμές που ταλάνιζαν την τοπική εκκλησία. Προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις και συνέβαλε αποφασιστικά στο να επέλθει γαλήνη και ηρεμία στους κόλπους της Εκκλησίας. Η γαλήνια μορφή του και η γλυκύτητα, με την οποία κήρυττε τον εμπνευσμένο Θείο Λόγο στους Ιερούς Ναούς, καθήλωνε τους πιστούς.
Ο πατέρας Αχίλλειος ήταν προσιτός με όλους. Απλός, καταδεκτικός και καλοσυνάτος. Η ευγένειά του, η ειλικρίνειά του και η ταπεινότητά του ήταν προσόντα τα οποία τον έκαναν πολύ αγαπητό στην πόλη της Λάρισας. Στην πόλη που αγάπησε και αγαπήθηκε και πέρασε τα καλύτερα χρόνια, «τα πιο δημιουργικά». Γι’ αυτό ο πατέρας Αχίλλειος έχει παντού πιστούς και πολυάριθμους φίλους, οι οποίοι του εύχονται να του δίνει ο Θεός υγεία και δύναμη, για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο και από τη νέα του θέση. Αυτή του ιεροκήρυκα στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.
Συνήθως η λαϊκή παροιμία λέει: ουδείς αναντικατάστατος.
Στην περίπτωση όμως τη δική μας, ο πατέρας Αχίλλειος Τσούτσουρας, κατά την προσωπική μου γνώμη «είναι αναντικατάστατος στις καρδιές των Λαρισαίων».
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Θανάσης Αστερίου Δήμκος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1