Αντί χειραψίας

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2020 15:05

Ο όμιλος πολιτικού διαλόγου «Λάρισα» έρχεται να υπηρετήσει μία νέα προσέγγιση για την πόλη μας. Μία προσέγγιση αμιγώς πολιτικών χαρακτηριστικών, έτσι ώστε να προκύψει μια συνολική θεώρηση των κοινών ζητημάτων.


Μία τέτοια θεώρηση απογυμνώνει τα προβλήματα από τον συγκυριακό τους χαρακτήρα. Διευκολύνει προς μία ψύχραιμη και ορθολογική προσέγγισή τους. Πρόκειται για προσέγγιση που αποδεσμεύει από επικοινωνιακές μεθοδεύσεις και στείρες διαφωνίες. Αναδεικνύει, όμως, τις νέες ιδεολογικές προτεραιότητες στην προσέγγιση των προβλημάτων. Οδηγεί τελικά σε μία θεώρηση της πόλης ως ενιαίου συνόλου με τα καλά και τα κακά της, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.
Ο όμιλος δεν προτίθεται να αναπαράγει στερεότυπα και να διατυπώνει ιδεοληπτικά και παρωχημένα κλισέ. Προτίθεται να αποτελέσει μια δεξαμενή σκέψης. Να υπηρετήσει τη δυναμική αλληλεπίδραση ιδεών και προτάσεων, να συναντήσει τη δυναμική και την προοπτική της πόλης. Γι’ αυτό κυρίαρχος άξονας του ομίλου είναι ο διάλογος που οδηγεί σε συναντίληψη, που οδηγεί σε σύγκλιση ιδεών και όχι σκοπιμοτήτων.
Βλέπουμε την πόλη και τον πολίτη μαζί. Βλέπουμε τον δημόσιο χώρο ως αγαθό. Βλέπουμε μία πόλη που θα σέβεται τον πολίτη και έναν πολίτη που θα λειτουργεί δημιουργικά στην πόλη του. Ένας τέτοιος συσχετισμός είναι απαραίτητος όρος της οπτικής μας. Το δημόσιο και το ιδιωτικό σε αρμονία.
Ο όμιλος προέκυψε ως μια φυσική συνέχεια πολιτικών προβληματισμών και ανταλλαγής σκέψεων ενεργών Λαρισαίων πολιτών. Η πολιτική μας στηρίζει και στηρίζεται στις αρχές του ορθού πολιτικού λόγου. Με συνέπεια και ενάντια στη νοοτροπία που ταλαιπώρησε τα τελευταία χρόνια τις αρχές αυτές, ενδυναμώνουμε κάθε προοπτική που μπορεί να τις υπηρετήσει. Ο όμιλος αποτελεί ένα τέτοιο πολιτικό εργαλείο.
Ο όμιλος είναι τόπος πολιτικών συναντήσεων και συμπράξεων. Η δημιουργική αυτή συνεργασία μπορεί να φέρει αγαθό αποτέλεσμα για την πόλη μας. Προσβλέπουμε σε μία «Λάρισα, Νέα Πόλη».

Νίκος Ντόλας – Θωμάς Ρετσιάνης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass