EΠΙΣΤΟΛΗ

Πάρτε πίσω τις αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις!

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2020 15:40

Αγαπητή ‘’Ελευθερία’’,


Στις 13 του περασμένου Ιουλίου, πριν πέντε μήνες, έστειλα την επιστολή που ακολουθεί στον ΕΦΚΑ Αγροτών Μητρώο Συνταξιούχων, απ’ όπου δεν έλαβα ακόμη καμία απάντηση. Σκέφτηκα να δημοσιοποιήσω το πρόβλημα, μήπως και ευαισθητοποιηθεί κάποιος αρμόδιος:
Ύστερα από τη με αριθμό πρωτοκόλλου Θ14-03/02/2017 αίτηση της πεθεράς μου με στοιχεία Δ. Μ. με Α.Σ. 3013........., με την οποία ορίσθηκα και εκπρόσωπος και σύμφωνα με τη με ΑΡ. Απόφαση Συστήματος 602/2019/629 Απόφαση Διευθυντή, της απενεμήθη από τον ΕΦΚΑ Μισθωτών Σύνταξη Θανάτου Συνταξιούχου σύμφωνα με τις διατάξεις του Άρθρου 12 του Ν. 4387/2016. Μεταξύ άλλων στην απόφαση αυτή μνημονεύεται και η εξής παράγραφος: «Η χήρα λαμβάνει κύρια σύνταξη λόγω γήρατος από τον ΕΦΚΑ Αγροτών (ΑΜ:30236.........) βασικό ποσό: 360,00 € το οποίο θα διακοπεί & κύριο: 37,45 € που θα συνεχίσει να καταβάλλεται». Και αυτό γιατί η πεθερά μου ήταν ήδη συνταξιούχος του τ. ΟΓΑ.
Η ημερομηνία της απόφασης είναι 28/3/2019. Η εφαρμογή της ορίζεται αναδρομικά από 01/02/2017. Που σημαίνει πως έπρεπε άμεσα να διακόψετε την καταβολή του βασικού ποσού της σύνταξης που έπαιρνε από σας (ΕΦΚΑ Αγροτών, τ. ΟΓΑ), αλλά και το κυριότερο να φροντίσετε να πάρετε πίσω, όλες τις μηνιαίες συντάξεις που καταβάλατε από 1/2/2017 και μετά. Είμαστε στον Ιούνιο 2020 και η σύνταξη από τον ΕΦΚΑ Αγροτών εξακολουθεί παράνομα να καταβάλλεται εκ μέρους σας. Ήδη το ποσό που πρέπει να πάρετε πίσω και εγκληματικά δεν το κάνετε, ανέρχεται χονδρικά στο ποσό των 14.000 €. Και ανεβαίνει. Και σεις αδιαφορείτε. Και δε βλέπω πως έχετε σκοπό να κάνετε κάτι.
Και κάποια στιγμή, για να φύγουν οι ευθύνες από πάνω σας, θα ισχυρισθείτε πως φταίει η συνταξιούχα που δεν σας τα επέστρεψε, ενώ μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να μπείτε στον λογαριασμό της και να τα πάρετε, όπως έχετε ευθύνη και υποχρέωση να κάνετε. Ούτε αυτό δεν κάνετε. Το ποσό αυτό υπάρχει και υπήρχε πάντοτε στον τραπεζικό της λογαριασμό και σας παρακαλούμε να μας απαλλάξετε από την παρουσία του. Bρε πού φτάσαμε να παρακαλάμε κιόλας.
Αλήθεια τι θα γινόταν αν στη θέση μας ήταν άλλοι που είτε από άγνοια είτε εκ του πονηρού, εξαφάνιζαν όλο το ποσό αυτό; Θα τρέχατε μετά να το πάρετε από τους κληρονόμους; Αν υπάρχουν. Θα το βάζατε και στις ειδήσεις πως «κατόπιν ενεργειών σας» ανακαλύψατε πως οι κληρονόμοι τα φάγανε. Με τόκους κλπ. Η συνέχεια, Διοικητικά Πρωτοδικεία, δικηγόροι, έξοδα (όχι για σας) κλπ. Λες και δεν έχουμε άλλη δουλειά να κάνουμε.
Και αν το χάνατε το ποσό; Αλήθεια δε νομίζετε πως έχετε ευθύνες, που ένα τόσο αξιόλογο ποσό υπέρ του Δημοσίου απωλέσθη εξ αιτίας σας; Δεν πρέπει να απολογηθείτε για αυτό; Δεν πρέπει να πληρώσετε γι' αυτό; Καταλαβαίνετε πως παρανομείτε; Γιατί, δύο μπορεί να είναι οι λόγοι. Είτε το κάνατε εκ του πονηρού (να μεταφέρετε δηλαδή το ποσό στους κληρονόμους και με τόκους κλπ. να το αυξήσετε ληστρικά), είτε από ανικανότητα. Προσωπικά πιστεύω πως συμβαίνουν και τα δύο. Ανάλογα με τη θέση στην υπηρεσία του υπαλλήλου.
Είμαι 71 ετών και η εμπειρία μου από τον φορέα σας είναι τραυματική: Όταν από το 2004 έως το 2018, για δεκατέσσερα δηλαδή ολόκληρα χρόνια, δεν είχατε προβεί σε καμία ενέργεια, υπενθύμιση, για μία οφειλή που η υπηρεσία σας δημιούργησε με την καταβολή παρανόμως στον πατέρα μου σύνταξης ενός μηνός (625,19 €) μετά τον θάνατό του, τον οποίο θάνατο γνωρίζατε εγκαίρως. Ποσό που έλαβε η μητέρα μου και η οποία λίγο μετά απεβίωσε. Και σαν κοράκια κυνηγούσατε μετά εμένα -με ψεύδη και δικαιολογίες- που δεν είχα ιδέα. Αλλά και με επιθετική συμπεριφορά εκ μέρους σας. Και μου ζητούσατε ποσό 1.875,57 €. Τόσο έγινε το αρχικό ποσό των 625,19 €. Και σας βρίσκω πάλι μπροστά μου. Για πρόβλημα που πάλι εσείς δημιουργήσατε.
Τελειώνοντας σας επισημαίνω και τα εξής: Οι συντάξεις αυτές, ήδη φορολογούνται, με ποσά που πιθανόν θα απωλεσθούν. Η πεθερά μου φαίνεται να έχει ψευδώς καταθέσεις, που μπορεί να γίνουν αιτία να απωλέσει κάποιο πιθανό επίδομα. Ελπίζω να μη βρεθούμε στις αίθουσες δικαστηρίων.
Υ. Γ. Εν τω μεταξύ, στο διάστημα που μεσολάβησε από την επιστολή, η πεθερά μου αποβίωσε. Κι η κατάσταση γίνεται άραγε ακόμη πιο σύνθετη;
Π.Κ. (Τα στοιχεία του καταγγέλλοντος στη διάθεση της εφημερίδας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass