EΠΙΣΤΟΛΗ

Ας κάνουμε ειλικρινή διάλογο

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2021 15:25

Αγαπητή «Ελευθερία»,


Ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας αναφερόμενος στη δεύτερη φάση ανάθεσης της αναθεώρησης των ΣΔΛΑΠ δεν έκανε αναφορά στη συνέχιση των έργων εκτροπής του Αχελώου, προς μεγάλη απογοήτευση του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού.
Ο κ. Περιφερειάρχης προσδοκούσε συμπερίληψη στα υπό αναθεώρηση ΣΔΛΑΠ της εκτροπής, ανεξαρτήτως της τύχης που θα είχαν τα σχέδια στην εξέτασή τους από το Συμβούλιο της Επικρατείας και από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δεν αντιλαμβανόμαστε την εμμονή του. Τα σχέδια ανήκουν στην αρμοδιότητα της κυβέρνησης. Οι Περιφέρειες με προτάσεις τους, καθαρά συμβουλευτικά, συνεπικουρούν το έργο του σχεδιασμού. Αρμοδιότητα έχουν μόνο στην υλοποίηση αποφασισμένων έργων, εθνικής προτεραιότητας.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αιτείται και προκαλεί την επιτάχυνση των διαδικασιών εκτέλεσης των έργων.
Ερώτημα: Στην ημερίδα έγινε τέτοιος έλεγχος; Δεν ακούστηκε κάτι για την ωρίμανση των έργων της αναθεώρησης του 2017!
- Ο πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Αθανάσιος Νασιακόπουλος τόνισε την ανάγκη “μιας πολιτικής απόφασης που θα κρίνει εάν τα έργα του Αχελώου πρέπει να συνεχιστούν ή να σταματήσουν οριστικά”. Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να αναζητηθεί ο αποδέκτης του μηνύματος που εστάλη από τον Δήμαρχο Κιλελέρ.
Καλείται η κυβέρνηση της ΝΔ στη νέα αναθεώρηση των ΣΔΛΑΠ να μην διαιωνίσει την αβεβαιότητα για επικοινωνιακούς λόγους.
Ζητείται το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ στη συνέχιση των έργων εκτροπής του Αχελώου.
Ο πραγματισμός του Δημάρχου του υπαγορεύει να ζητήσει να σταματήσει η ΝΔ τις ανέξοδες και αόριστες υποσχέσεις. Το “κρυφτούλι” της ΝΔ να τελειώσει.
Συμφωνούμε μαζί του. Δεν χωρά λαϊκισμός στο υδατικό πρόβλημα.
- Διαφωνεί όμως η κ. Καραλαριώτου με το δίλημμα. Το θεωρεί αόριστη τοποθέτηση. Προφανώς πρόκειται για αδόκιμη χρήση της λέξης. Η κυρία Καραλαριώτου παρακάμπτει σε άρθρο της το δίλημμα υπέρ ή κατά της εκτροπής προκειμένου να βάλει “από το παράθυρο” τη συνέχιση των έργων εκτροπής με την υιοθέτηση ενός ακόμα έργου, της Συκιάς. Οι “παροικούντες όμως της πολιτικής Ιερουσαλήμ” γνωρίζουν πως με την εκτέλεση του έργου της Συκιάς ολοκληρώνονται τα έργα της εκτροπής του Αχελώου.
Ο αγροτικός κόσμος να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ήταν και είναι ειλικρινής μαζί τους. Έχει κάθε λόγο να τους κοιτάζει στα μάτια.

Ζωγράφος Βασίλης, συντονιστής ΝΕ Ν. Λάρισας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass