Διάλογος και απρέπειες...

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2021 15:10

Από τον Βασίλη Ζωγράφο*

Η δημόσια συζήτηση που ξεκίνησε με αφορμή την ημερίδα της ΠΕΔ, για το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας είχε πολλές καλές στιγμές, καθώς σε μεγάλο βαθμό εκλογίκευσε τον διάλογο.
Μνημονεύουμε την ξεκάθαρη θέση του κ. Σκρέκα ότι δεν απασχολεί την Kυβέρνηση η άμεση συνέχιση των έργων εκτροπής υδάτων του Αχελώου. Προσθέτουμε την έκκληση του κ. Θ. Νασιακόπουλου, να σταματήσει η διαιώνιση του διλήμματος «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στη συνέχιση των έργων». Και τέλος ήταν ευχάριστο γεγονός ότι έγινε μεγάλη κουβέντα για τα ΣΔΛΑΠ του 2017 και την ωρίμανση των έργων. Θετική ήταν και η ανακοίνωση για τη νέο-σχεδιαζόμενη αναθεώρηση.
Ο ερχομός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξη Τσίπρα στη Λάρισα και η αναφορά του στο υδατικό πρόβλημα και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας στην ημερίδα, τροφοδότησε τη δημόσια συζήτηση με νέο ενδιαφέρον για τα πραγματικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου.
Ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτω την ικανοποίησή μας για τον δημόσιο διάλογο γενικώς. Δεν δικαιούμαι όμως να αποσιωπήσω τη δυσαρέσκειά μας, για το ύφος ενός άρθρου περιφερειακού συμβούλου της παράταξης του περιφερειάρχη Κων. Αγοραστού (σ.σ.: Γιώργου Λαδόπουλου), με τον ευφάνταστο τίτλο «όταν μιλάνε για νερά θα έπρεπε να είναι πιο μαζεμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ...».
Το άρθρο ξεκινά ως εξής: «Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας (Ελευθερία 2/12/2021) επιτίθεται με ειρωνικές εκφράσεις σε τρεις επιστήμονες.... Η επίθεση αποτελεί εφεύρεση του Περιφερειακού Συμβούλου. Εμείς καταθέτουμε απόψεις. Δεν ειρωνευόμαστε συνομιλητές. Κάποιο λάθος έγινε στην πρόσληψη των γραφομένων μας. Αυτό συμπεραίνεται και από την διαστρέβλωση από τον ίδιο άλλων θέσεών μας. Δεν είναι όμως αυτό που στεναχωρεί!
Το άρθρο βρίθει ανοίκειων εκφράσεων όπως: «Όσα έλεγε ο κ. Τσίπρας στους Θεσσαλούς ήταν τα συνηθισμένα του φούμαρα».
«Άραγε δεν γνώριζαν ότι ο κ. Τσίπρας τις υποσχέσεις τις έχει για καραμέλες;».
Τι σκέφτεται ο κ. περιφερειακός σύμβουλος της δεξιάς παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όταν διαβάζει την ευπρεπή απεύθυνσή μας στον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, ότι μας λείπει το θάρρος και δεν τον μιμούμαστε; Εμπόδιο στην απρέπεια είναι το ήθος μας.
Σε άλλο σημείο οι απρέπειες αφορούν υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τους οποίους «στολίζει» με χαρακτηρισμούς π.χ. «Γιατί δεν αποδοκίμασε τον ψεύτη Υπουργό του ο τότε Πρωθυπουργός;».
Εμείς ρωτάμε τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό: Αποδοκιμάζει την απρεπή συμπεριφορά του συμβούλου του; Η ταπεινότητα και η ευπρέπεια πρέπει να χαρακτηρίζει τους πολιτικούς άνδρες.
Εμείς καταθέσαμε στον δημόσιο διάλογο ερωτήματα για το υδατικό πρόβλημα που απαιτούσαν απαντήσεις από την Περιφερειακή Αρχή. Χωρίς ποτέ να τις πάρουμε...
Το δικαίωμά του, όμως, να επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απαξιώνοντας τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης το άσκησε στο έπακρο. Κρίμα!
Ευχόμαστε να μην επαναληφθεί ανάλογο φαινόμενο που δηλητηριάζει τις σχέσεις των τοπικών πολιτικών δυνάμεων και τροφοδοτεί τον πολιτικό διχασμό.
Ας δει η Περιφερειακή Αρχή με ευρύτητα πολιτικής σκέψης τα προβλήματα της Αγροτικής Οικονομίας στην περιοχή, την οποία δεν είδαμε στην αντιμετώπιση του υδατικού.
Από τη μεριά μας υποσχόμαστε ότι θα συμβάλλουμε με τις απόψεις μας, για τη βελτίωση των θέσεων και των πρακτικών της Περιφερειακής Αρχής.

*Ο Βασίλης Ζωγράφος είναι συντονιστής της ΝΕ Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass