ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο Αχελώος, οι μελετητές και η Βουλή

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2023 9:40

Η Ε.Δ.Υ.ΘΕ. και ολιγάριθμοι συμπολίτες μας (π.χ. Θ. Γέμτος, Γεωπονικός Σύλλογος, ΓΕΩΤΕΕ, «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ») κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να διατηρείται στην επικαιρότητα το μέγα θέμα του υδατικού ελλείμματος της Θεσσαλίας και εκπέμπουν το σήμα κινδύνου της επερχόμενης ερημοποίησής της (εν μέσω, σχεδόν, γενικής αδιαφορίας των πολιτών και εμπαιγμού του διακομματικού συστήματος των Αθηνών και των προεκτάσεών του στην επαρχία).

Το κομματικό σύστημα είναι οι αρχηγοί και τα Γραφεία Τύπου. Οι «υπεράνθρωποι» που ζητούν το χρίσμα για του Μαξίμου και η επικοινωνία για να είναι ζωντανοί στο κυνήγι του. Η Βουλή είναι άθροισμα μισθωτών - χειροκροτητών του «υπεράνθρωπου» αρχηγού. Οι μελετητές λειτουργούν κατ’ εντολήν. Το σύστημα τούς καλοπληρώνει για να «μελετούν» με κοινό παρονομαστή να μη γίνεται τίποτε.
Εμείς προτείνουμε, στους αγαπητούς της Ε.Δ.Υ.ΘΕ., κ.λπ., να αρχίσουμε δράση, μόνοι μας, από το πιο προβληματικό κομμάτι της Θεσσαλίας, το ανατολικό, τον άξονα Λάρισας – Βόλου, με ομάδα εργασίας και με πρόσκληση συμμετοχής των δημάρχων Κιλελέρ και Φερρών και των προέδρων των ΤΟΕΒ Πηνειού και Κάρλας, με ανάσταση των Κοινοτήτων της περιοχής, με ανασύσταση των τοπικών συνεταιρισμών, με σύσταση οργανισμού τοπικής ανάπτυξης της περιοχής με ισότιμη διακοινοτική και ισότιμη διασυνεταιριστική συνέργεια, με συγκέντρωση όλων των μελετών των προβλεπομένων έργων για την περιοχή, με επικαιροποίηση και συμπλήρωση των μελετών, με πρόσθεση και μελετών αξιοποίησης των τοπικών ενεργειακών πόρων, με κατάρτιση οικονομικών προϋπολογισμών των έργων και να φτάσουμε στο σημείο ο οργανισμός τοπικής ανάπτυξης να αναλάβει την ευθύνη κατασκευής των έργων με ανταποδοτικό τέλος κατά στρέμμα και παροχή υδροληψίας για την αυτοχρηματοδότηση των έργων (συγχρόνως και με αναζήτηση πόρων κοινοτικών και εθνικών).
Η ομάδα εργασίας να γνωμοδοτεί και να υποστηρίζει τον οργανισμό τοπικής ανάπτυξης στο έργο του, να σχεδιάζει τον «τρόπο» καλλιέργειας, την ισορροπία της φυτικής και ζωικής παραγωγής, την παραγωγή με ντόπιους σπόρους, φυλές και σπέρματα, με συμβιωτική χρήση των φυσικών πόρων, την ήπια μεταποίηση και τυποποίηση των παραγομένων προϊόντων και τη διάθεση με σήμα ποιότητας στην αγορά, εγχώρια και ξένη.
Η όλη οργάνωση να ολοκληρωθεί με τη δημιουργία του «Κοινού» της περιοχής και τη διάδοση της όλης προσπάθειας στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο για τη δημιουργία, σε πανελλαδικό επίπεδο, της ισότιμης διακυβέρνησης των κοινών.
Αυτή θα είναι η εθνική παλιγγενεσία μας, ένα γεγονός παγκόσμιας αξίας, ένα υπόδειγμα εφαρμογής για όλο τον κόσμο!

 

Για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μελίας,
Αχιλλέας Χονδρονάσιος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass