Σκέψεις

Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας

Δημοσίευση: 11 Απρ 2011 2:06 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:25
Ζούμε την εποχή του επαίσχυντου μνημονίου. Η κυβέρνηση έχει πλέον εγκαταλείψει Σύνταγμα και νόμους και έχει αναγάγει σε υπέρτατους θεσμούς το μνημόνιο με τις επικαιροποιήσεις του και τη δανειακή σύμβαση. Και όλα αυτά χωρίς να έχει ακουσθεί τίποτα από κανένα εκπρόσωπό μας στο Κοινοβούλιο, ενώ η ελληνική Δικαιοσύνη δεν επεμβαίνει ως όφειλε για να διορθώσει τα κακώς κείμενα.
Το Ελληνικό Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο καταστρατηγούνται ασύστολα και η εθνική κυριαρχία μας έχει παραχωρηθεί στους δανειστές μας. Τι άλλο από εκχώρηση των ιερών και οσίων μας, δηλαδή, μπορούν να συνιστούν οι όροι του μνημονίου που μας υποχρεώνουν σε παραίτηση από την ασυλία της δημόσιας περιουσίας και της απαγόρευσης δανεισμού από τρίτες χώρες; Επιβεβαιωμένα όλα τα παραπάνω και από τον έγκριτο και έγκυρο συνταγματολόγο κ. Γιώργο Κασιμάτη, ο οποίος χαρακτηρίζει ως πρωτοφανείς στην ιστορία τους όρους της δανειακής σύμβασης περί εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, όροι που όπως τονίζει είναι εκτός νομιμότητας και διεθνούς δικαίου.
Να υπάρχει άραγε, ερωτούν πολλοί, άλλη εναλλακτική λύση πλην του επαίσχυντου μνημονίου; Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός, δήλωσε προσφάτως σε μια συνέντευξή του ο οικονομικός αναλυτής Δημήτρης Καζάκης, για να αντιληφθείς ότι η μόνη λύση για να αποφύγουμε την πτώχευση είναι να ζητήσουμε διαγραφή μέρους του χρέους μας. Το χρέος είναι ένας διαρκής θάνατος που οδηγεί στην καταστροφή. Από το 2001 δανειζόμαστε μόνο για να αποπληρώσουμε τα παλιά χρέη μας. Και είναι ψέμα πως τα 110 δισ. του μνημονίου τα πήραμε για να πληρώσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους και τις άλλες υποχρεώσεις του κράτους, αφού τα χρήματα του μνημονίου χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά για να καλυφθούν οι δανειακές ανάγκες μας!
Και μια και αναφερόμαστε στο σύνταγμα, φρόνιμο είναι, να θυμόμαστε: «O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και την Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων... Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία... H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία»: Είναι οι τρεις τελευταίες παράγραφοι του άρθρου 120 (ακροτελεύτια διάταξη), που αποτελούν δίχως άλλο και την πεμπτουσία τους Ελληνικού Συντάγματος, αφού το ίδιο το σύνταγμα ορίζει τον Λαό ως τον ουσιαστικότερο θεματοφύλακά του. Κάτι που σημαίνει: Καιρός να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, για να απαλλαγούμε από το επαίσχυντο μνημόνιο. Και κάτι ακόμα: Η καλύτερη σχέση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι να μην έχεις σχέση μαζί του. Χαρακτηριστική περίπτωση το Μεξικό με μια τριακονταετή εξάρτηση από το ΔΝΤ που το έφερε σε μια κατάσταση συνεχούς οικονομικής εξαθλίωσης και πτώχευσης. Και η Αργεντινή που για να δει άσπρη μέρα, το έστειλε στο πυρ το εξώτερο...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass