Θεόφιλος Σακαλίδης, ένας αγωνιστής της δημόσιας εκπαίδευσης

Η ΠΕΚ ΓΙΑ ΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2018 16:34

Ανακοίνωση στη μνήμη του καθηγητή συνδικαλιστή Θεόφιλου Σακαλίδη εξέδωσε η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ). «Συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής συνάδελφός μας Θεόφιλος Σακαλίδης. Ήταν από τους πιο σημαντικούς συνδικαλιστές του εκπαιδευτικού μας κινήματος.

Αγωνίστηκε για την προαγωγή της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, για σχολείο δημοκρατικό και ανθρωπιστικό, για δημιουργικό συνδικαλισμό, για τη συνεχή βελτίωση του εκπαιδευτικού μας επαγγέλματος.

Διετέλεσε ειδικός γραμματέας και ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ, πρόεδρος του Ταμείου Αρωγής Δημοσίων Υπαλλήλων και αιρετός του κλάδου των καθηγητών στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ). Ήταν ιδρυτικό μέλος της ΠΑΣΚ Καθηγητών και μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής του πορείας. Πάντα σεβόταν τους συνομιλητές του, δεν απαξίωνε ποτέ κανέναν. Είχε εξαίρετο ήθος, με ήπιο πάντα τόνο στον διάλογο και πίστη στην ορθολογική επιχειρηματολογία. Η Π.Ε.Κ. τιμά τη μνήμη του συνεπή -με όραμα και αξίες- αγωνιστή της δημόσιας εκπαίδευσης Θεόφιλου Σακαλίδη», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΕΚ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass