ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ 2020

Νεκροί σε θανατηφόρα δυστυχήματα μέσα στην πόλη

ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΚΙΛΑ ΗΡΩΙΝΗΣ ΚΑΙ ΦΥΤΕΙΕΣ ΧΑΣΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΙΜΑΤΗΡΟΣ ΚΑΥΓΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2021 22:01
Δύο 16χρονοι βάδιζαν αμέριμνοι στη γέφυρα όταν, μετά από τρελή πορεία,  ΙΧ τους παρέσυρε με αποτέλεσμα να βρεθούν στην κοίτη του Πηνειού Δύο 16χρονοι βάδιζαν αμέριμνοι στη γέφυρα όταν, μετά από τρελή πορεία, ΙΧ τους παρέσυρε με αποτέλεσμα να βρεθούν στην κοίτη του Πηνειού

Το οξύ πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών όπως και οι δίχως σταματημό, θυσίες των νέων στην άσφαλτο κυριαρχούν στα γεγονότα που χαρακτήρισαν το αστυνομικό δελτίο το 2020. Τα κατασχεθέντα κιλά ηρωίνης, η ευρέως διαδεδομένη χρήση κοκαΐνης, οι φυτείες χασίς που επέστρεψαν στα βουνά του νομού, αποδεικνύουν την έκταση του προβλήματος των ναρκωτικών στην περιοχή αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις αναρίθμητες απάτες και μικροκλοπές σε βάρος πολιτών και επαγγελματιών, που εντάσσουν τη Λάρισα στις περιοχές με «μικρή και μεσαία» εγκληματική δράση.


Κοινό παρονομαστή τόσο στο σκέλος της εξάρτησης από εξαρτησιογόνες ουσίες όσο και στο σκέλος των αναρίθμητων τροχαίων δυστυχημάτων με θανάτους νέων, αποτελεί η έλλειψη πρόληψης, η εκκωφαντική έλλειψη σχεδιασμού από τη στρουθοκαμηλίζουσα Πολιτεία. Το τροχαίο ατύχημα στη γέφυρα του Πηνειού με τους δύο 16χρονους είχε «αίσιο» τέλος αλλά έχει ήδη ξεχαστεί (σ.σ. εδώ ξεχάστηκαν θανατηφόρα και θανατηφόρα), ενώ η διαχείριση του προβλήματος των ναρκωτικών, έχει αφεθεί στην ΕΛ.ΑΣ. δηλαδή στο σκέλος της καταστολής.
Από το αστυνομικό δελτίο δεν έλειψαν βεβαίως και τα… παράδοξα. Μεταξύ των οποίων και η κλοπή σπιτιού ενός 56χρονου θανόντα στα Μεσάγγαλα. Την ώρα που ο 56χρονος ψυχορραγούσε στο Περιφερειακό Ιατρείο, ένας 50χρονος και μια 43χρονη όταν πληροφορήθηκαν τον θάνατό του, έσπευσαν στο σπίτι του εκλιπόντα όχι για να τον… θρηνήσουν αλλά για να του κλέψουν διάφορες ηλεκτρικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, μια μοτοσικλέτα και 70 ευρώ.

ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΑΛΚΑΖΑΡ
Από τα ατυχήματα στους δρόμους, συγκλόνισε (σ.σ. όπως όλα όσα αφορούν σε νέους άλλωστε) το πρωτοφανές ατύχημα της παράσυρσης δύο νέων παιδιών από διερχόμενο ΙΧ ενώ βάδιζαν αμέριμνα στη γέφυρα Αλκαζάρ, αργά το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου.
Το αποτέλεσμα της παράσυρσης ήταν τα δύο 16χρονα παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, να εκτιναχθούν στην κοίτη του Πηνειού, πέφτοντας από μεγάλο ύψος. Ευτυχώς σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα δύο παιδιά πρώτα χτύπησαν στο πρανές του τοιχώματος και μετά βρέθηκαν στην κοίτη, με αποτέλεσμα – ευτυχώς – «μόνο» τον τραυματισμό τους.
Σε αντίθεση με το κορίτσι που έλαβε γρήγορα εξιτήριο, το αγόρι υποβλήθηκε σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ κρίθηκε αναγκαίο το πρόγραμμα αποκατάστασης. Η υπόθεση διερευνάται ακόμη από το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας και παρά τον θόρυβο εκείνης της βραδιάς, το ατύχημα έχει ήδη ξεχαστεί πλέον για τη λεγόμενη κοινή γνώμη.
Θανατηφόρα δυστυχήματα συνεχίζουν, δυστυχώς, να καταγράφονται εντός του αστικού δικτύου. Όπως αυτό, στις 25 Μαϊου, όπου έχασε τη ζωή του 39χρονος Λαρισαίος όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε προσέκρουσε στο στηθαίο της διαχωριστικής νησίδας, στη γέφυρα της ΔΕΥΑΛ λίγο πριν τον κυκλικό κόμβο.
Προηγήθηκε άλλο τροχαίο, στις 26 Φεβρουαρίου, στις 2.30 το μεσημέρι στην οδό Λαγού λίγο πριν τον φωτεινό σηματοδότη στη διασταύρωση με την οδό Κραννώνος. Όταν επιβατικό αυτοκίνητο προσέκρουσε με ταχύτητα σε ταξί που ήταν σταθμευμένο στη δεξιά πλευρά του δρόμου. Ο 62χρονος οδηγός του ταξί τραυματίζεται σοβαρά και μερικές ημέρες αργότερα εκπνέει.

ΚΙΛΑ ΗΡΩΙΝΗΣ
Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, στις 6 Ιουλίου μετά από έρευνα σε… ποιμνιοστάσιο στον Τύρναβο κατάσχουν έξι πλάκες ηρωίνης βάρους 3 κιλών, μεγάλο χρηματικό ποσό και αυτοκίνητα, συλλαμβάνοντας τρεις υπηκόους Αλβανίας, όλοι τους κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι, κατά την ΕΛ.ΑΣ., διακινούσαν ηρωίνη σε όλη τη Θεσσαλία. Κατασχέθηκε έτσι μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης στην περιοχή.
Τα κλειστά σύνορα λόγω κορονοϊού εκτιμάται πως αποτελούν έναν από τους λόγους όπου, στα βουνά του νομού και δη των παραλίων έχουν επιστρέψει οι καλλιεργητές χασίς. Σε δύσβαστη περιοχή και περπατώντας μια ώρα από την Έλαφο Αγιάς εντοπίζεται χασισοφυτεία και συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω – σε μια από τις σπάνεις περιπτώσεις - δύο Αλβανοί υπήκοοι οι οποίοι, για τις ανάγκες της καλλιέργειας, διαβούν σε σκηνές στο δάσος. Οι συλληφθέντες είχαν απελαθεί και θεωρητικά βρίσκονταν… εκτός Ελλάδας. Στον Ρακοπόταμο επίσης, άλλοι καλλιεργητές για τους δικούς τους λόγους εγκαταλείπουν πρόωρα τη φυτεία, η προσέγγιση της οποίας απαιτεί πεζοπορία μιας ώρας μέσα από τα βασιλικά κτήματα. Φεύγοντας κρύβουν σε διπλανή περιοχή, 40 κιλά χασίς τα οποία πέφτουν στα χέρια της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

ΑΠΑΤΕΣ ΜΕ… ΠΡΟΝΟΙΑΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Η πιο καλοστημένη κομπίνα ήταν αυτή που αποκάλυψαν, στις 8 Ιουνίου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας με πρωταγωνιστή – μεταξύ άλλων - έναν 24χρονο Αθηναίο που έδρασε από τον Έβρο έως την Κρήτη εκμεταλλευόμενος τη συγκυρία, σε 46 συνολικά περιπτώσεις.
Στον Έβρο για παράδειγμα επικαλέστηκε την έκρυθμη κατάσταση στην ελληνοτουρκική μεθόριο με αφορμή και τις μεταναστευτικές ροές, ενώ σε άλλες περιοχές εκμεταλλεύθηκε τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης και διασποράς του κορονοϊού όπως και την έναρξη της περιόδου διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης.
Ο δράστης τηλεφωνούσε σε ντόπιους επιχειρηματίες όπου συστηνόταν με ονόματα υπαρκτών προσώπων της κάθε περιοχής όπως επιχειρηματίες, έμποροι, ιατροί, φαρμακοποιοί, δήμαρχοι ή αντιδήμαρχοι κάνοντας παραγγελίες. Εδώ συστήθηκε ως αντιδήμαρχος Λάρισας παραγγέλλοντας φρούτα σε επιχειρήσεις εμπορίας οπωρολαχανικών, τα οποία λόγω κορονοϊού υποτίθεται θα διέθετε ο Δήμος σε ευπαθείς ομάδες.
Χαρακτηριστική θεωρείται και η απάτη με κλεμμένους κωδικούς taxisnet σε βάρος 64χρονης, την κύρια κατοικία της οποίας είχαν επί… ένα χρόνο μισθώσει ταυτόχρονα άλλοι 11 ενοικιαστές προκειμένου να εισπράξουν το προνοιακό επίδομα στέγασης.
Αρκετές ήταν και οι τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων με το πρόσχημα του τροχαίου ατυχήματος, ενώ την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού αυξήθηκαν κατακόρυφα οι απάτες μέσω του διαδικτύου (φθηνά δάνεια, αγγελίες κλπ).

ΑΙΜΑΤΗΡΟΣ ΚΑΥΓΑΣ
Σε έγκλημα κατέληξε ένας καυγάς μεταξύ προσφύγων, το βράδυ της 30ής Οκτωβρίου, σε πάροδο της Γεωργιάδου. Μια αντιπαράθεση που φαίνεται να ξεκίνησε στην Πλατεία και διά «ασήμαντον» αφορμή για να εξελιχθεί σε ανθρωποκτονία, όταν ένας 34χρονος Ιρακινός πρόσφυγας, μαχαίρωσε στην καρδιά, τραυματίζοντας έτσι θανάσιμα, έναν 22χρονο Σύριο πρόσφυγα, πατέρα δύο παιδιών.
Το αληθινό κίνητρο του δράστη δεν έγινε γνωστό, αλλά εκεί που φαίνεται ότι συνέπεσαν οι απολογίες των εμπλεκομένων είναι πως υπήρξε μια λεκτική διαφωνία προσφύγων διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων Σύροι και Ιρακινοί, με αφορμή μικρό χρηματικό ποσό που αφορούσε στην προμήθεια καπνού για τον ναργιλέ.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass