Εφυγαν…

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2021 16:31

To 2020 έφυγε παίρνοντας μαζί του, σπουδαίους ανθρώπους που άφησαν πίσω τους ένα μεγάλο κενό. Κάνοντας μια «ανασκόπηση» θυμόμαστε εκείνους που έφυγαν μέσα στο 2020.

VAKALI.jpg

- 3 Ιανουαρίου 2020. Σε ηλικία 97 ετών, έφυγε από τη ζωή, η επί χρόνια Λαρισαία αυτοδιοικητικός, Πόπη Βακάλη. Η δράση της για την ανάπτυξη της πόλης της Λάρισας, από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων, αλλά και του νομού Λάρισας, από τα έδρανα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, μένει χαραγμένη στην ιστορική πορεία τους.

KVNSTANTINIDHS.jpg
- 7 Ιανουαρίου: Πέθανε ο Άγγελος Κωνσταντινίδης. Ήταν διαφημιστής και ιδιοκτήτης του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ρυθμός 98,8. Εργάστηκε από νεαρή ηλικία με πάθος και ενθουσιασμό για την εδραίωση της εταιρείας «deltaadv», στις κορυφαίες θέσεις των διαφημιστικών γραφείων της πόλης, έχοντας τα τελευταία χρόνια και τη συνδρομή των παιδιών του Δημήτρη και Φανής. Τρέφοντας επίσης μεγάλη αγάπη στα ερτζιανά έγινε και ιδιοκτήτης του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Ρυθμός 98,8». Ο Άγγελος Κωνσταντινίδης, είχε μια άριστη σχέση και συνεργασία με την εφημερίδα «Ελευθερία».

PAIDOYSIS.jpg
- 11 Ιανουαρίου: Πέθανε ο Κώστας Παϊδούσης. Ο Κώστας Παϊδούσης άφησε το στίγμα του στη διαφήμιση από τη δεκαετία του ’80 όταν άρχισε να δραστηριοποιείται στον χώρο, ενώ για ένα διάστημα ήταν και υπεύθυνος μάρκετινγκ του γνωστού Ομίλου Φουρλή.
- 28 Φεβρουαρίου: Από τον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου κηδεύτηκε ο επιχειρηματίας Στέλιος Κυριακάκης σε ηλικία 69 χρονών. Με καταγωγή από τη Φθιώτιδα, δραστηριοποιήθηκε στην κλωστοϋφαντουργία. Από 35ετίας μαζί με τον συνεταίρο του Γιώργο Πασχούδη, διατηρούσαν τη βιομηχανική μονάδα με βαφείο και πλεκτήριο «Studio Textil» στις Νέες Καρυές του Δήμου Κιλελέρ. 

KARAOYZAS.jpg
- 18 Μαρτίου: Πέθανε ο γιατρός Θαν. Καραούζας. Θλίψη στον ιατρικό κόσμο της Λάρισας, και όχι μόνο, σκόρπισε η είδηση ότι ο παθολόγος Θάνος Καραούζας έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών. Ο διακεκριμένος γιατρός Θάνος Καραούζας, διατηρούσε ιατρείο στην αρχή της οδού Παναγούλη και διατέλεσε εκ των βασικών μετόχων του Κέντρου Αποκατάστασης «Αρωγή», αλλά και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Λάρισας.
-11 Απριλίου: Έφυγε από τη ζωή προδομένος από την καρδιά του σε ηλικία 73 ετών ο Λαρισαίος έμπορος Γεώργιος Γκαρέλιας. Διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Λαρισαίων και μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λάρισας. 

KOLLATOS.jpg
-16 Μαΐου: Πέθανε ο αγωνιστής Σωτ. Κολλάτος. Ενταγμένος στην ΕΔΑ, πήρε ενεργό μέρος σε όλους τους αγώνες της εποχής για ειρήνευση, κοινωνική δικαίωση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Εκλέχθηκε δύο φορές δημοτικός σύμβουλος Λάρισας, γραμματέας στο Σωματείο των Ελαιοχρωματιστών και θήτευσε για σύντομο χρονικό διάστημα ως πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

PANAGOS.jpg
-20 Μαΐου: Πέθανε σε ηλικία 65 ετών ο παιδίατρος Αντώνης Πανάγος. Καταγόμενος από το Καλοχώρι, άσκησε στη Λάρισα την παιδιατρική για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες σε πλήθος οικογενειών της περιοχής, διακριθείς για το ήθος του, την ανθρώπινη συμπεριφορά και την επιστημονική του επάρκεια.

LAXANAS.jpg
-1 Ιουλίου: Πέθανε ο Αλέκος Λαχανάς. Ο Αλέκος Λαχανάς διετέλεσε πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου πρώην Δήμου Πλατυκάμπου, πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού, δημοτικός σύμβουλος Πλατυκάμπου, ενώ είχε διακριθεί για το πάθος του και τη στεντόρεια φωνή του κι από πολλές ακόμα θέσεις ευθύνης. Έφυγε σε ηλικία 60 ετών.
-6 Ιουλίου: Πέθανε η Καλομοίρα Κούτρα σύζυγος του αειμνήστου Γεωργίου Κούτρα και μητέρα του προέδρου της Πανθεσσαλικής Στέγης, Στεφάνου Κούτρα και της Αγορίτσας Κούτρα, μουσικοπαιδαγωγού Ειδικής Αγωγής.
- 1 Αυγούστου: Σε ηλικία 74 ετών απεβίωσε ο Κλεάνθης Λέτσιος, ο οποίος διακρίθηκε για την προσφορά του στα κοινά, τόσο ως αιρετού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και από διάφορες θέσεις σε συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς. Πολυετής υπήρξε η θητεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόσο στον Δήμο Λαρισαίων, όσο και στη Νομαρχία Λάρισας, υπήρξε στέλεχος της τοπικής ΝΔ, υπηρέτησε τον Σύνδεσμο Εφέδρων υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ανανεωτικής Κίνησης Επιστημόνων (ΑΝΚΕΛ) Λάρισας.
-11 Σεπτεμβρίου: Απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών ο Ευάγγελος Μποντικούλης. Ο εκλιπών κατέγραψε πολύχρονη ιστορία στον χώρο της φωτογραφίας και διατηρούσε επί σειρά ετών φωτογραφείο επί της Μανδηλαρά και διατέλεσε και πρόεδρος των φωτογράφων της Λάρισας.

BOYTAS.jpg
-19 Σεπτεμβρίου: Πέθανε ο εμβληματικός αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ. Ο Βαγγέλης Μπούτας έφυγε από τη ζωή μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο και ταλαιπωρημένος από σοβαρό ατύχημα που είχε στην εργασία του. Η κηδεία του Βαγγέλη Μπούτα ήταν πολιτική και έγινε τη Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη στις 15.00, στο χωριό του, τη Μητρόπολη Καρδίτσας.

PAPAGGELIS.jpg
-26 Σεπτεμβρίου: Απεβίωσε σε ηλικία 68 ετών, ο πρώην διοικητής του ΕΚΑΒ Λάρισας, γιατρός, Δημήτριος Παπαγγελής. Διετέλεσε πάνω από 15 χρόνια διευθυντής στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας και για μία τετραετία περίπου διευθυντής του ΕΚΑΒ Κοζάνης.
-24 Σεπτεμβρίου: Πέθανε ο Κωνσταντίνος Ζώης σε ηλικία 81 ετών. Βαρύ πένθος για τον πρώην υπουργό και βουλευτή Χρήστο Ζώη που έχασε τον πατέρα του.

STOIKIDIS.jpg
-2 Οκτωβρίου: Εφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, ο αστρονομικός ερευνητής και ιδρυτής του Αστεροσκοπείου της Λάρισας, Νίκος Στωικίδης. Ο Νίκος Στωικίδης συνέδεσε τη ζωή του με την αστρονομία στη Λάρισα, αφού το πάθος του για την παρατηρησιακή αστρονομία και τη διάδοσή της ήταν αστείρευτο και υπηρέτησε τον χώρο αυτόν για περισσότερα από πενήντα χρόνια. 

LEVIS.jpg
-18 Οκτωβρίου: Απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών ο επίτιμος πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητα Λάρισας και έμπορος, Μιχαήλ Λεβής. Η κηδεία του έγινε στο Εβραϊκό Κοιμητήριο Λάρισας.
- 12 Νοεμβρίου: Απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών ο Βασίλειος Πέρπερας, καθηγητής Μαθηματικών.

GKEKAS.jpg
-3 Δεκεμβρίου: Πέθανε από κορονοϊό ο παλιός αντινομάρχης Απόστολος Γκέκας. Άνθρωπος δραστήριος, εργατικός και με έντονη κοινωνική προσφορά, ήταν εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος και είχε διατελέσει αντινομάρχης Λάρισας ως στενός συνεργάτης του Γιάννη Φλώρου.
 -3 Δεκεμβρίου: Απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών ο Γεώργιος Καραγιάννης, συνταξιούχος διευθυντής Μαιευτικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

PAPADOYLIS.jpg
-6 Δεκεμβρίου: Σε ηλικία 57 ετών απεβίωσε ο Λαρισαίος ιατρός και συγγραφέας Δημήτρης Παπαδούλης. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της αποφοίτησής του και το έτος 1988, διαγνώστηκε πως πάσχει από πολλαπλή σκλήρυνση. Λόγω της ασθένειας εργάστηκε ως γιατρός ως τις αρχές του 1991. Έκτοτε λόγω της νόσου ασχολείται με την πεζογραφία. Ενδιάμεσα υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και μετά τη μόνιμη επιστροφή του στη Λάρισα το 1992, ιδρυτικό μέλος του Γραφείου Θεσσαλίας για τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Έχει δημοσιεύσει έξι μυθιστορήματα κι έχει γράψει θεατρικά και άλλα κείμενα.

ANAGNOSTOY_KATERINA.jpg
- 9 Δεκεμβρίου: Εφυγε από τη ζωή, στα 62 της χρόνια, η Λαρισαία συγγραφέας Κατερίνα Αναγνώστου, αφήνοντας πίσω της ένα σπουδαίο συγγραφικό έργο στο κομμάτι της παιδικής λογοτεχνίας, γεμάτο μηνύματα για την αγάπη, τη συντροφικότητα, την αλληλεγγύη και την οικολογία. Ήταν μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και μέλος του Πανελλήνιου Ομίλου Φίλων Αφήγησης (ΠΟΦΑ).
-19 Δεκεμβρίου: Πέθανε σε ηλικία 60 χρονών μετά από μάχη με τον κορονοϊό, διασωληνωμένος και σε καταστολή στη ΜΕΘ του ΓΝΛ ο γραμματέας του Πλαταμώνα Νίκος Τσιλινίκος. Υπήρξε μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας «Ποσειδών» των Ν. Πόρων.

GOYMENOPOYLOS.jpg
-20 Δεκεμβρίου: Από επιπλοκές του κορονοϊού πέθανε σε ηλικία 69 ετών, ο γνωστός Λαρισαίος αρχιτέκτονας Γιώργος Γουμενόπουλος. Ήταν γιος του δημιουργού της γνωστής Λαρισαϊκής Τεχνικής Σχολής Γουμενόπουλου και στέλεχος -για πάρα πολλά χρόνια, ως αρχιτέκτονας μηχανικός- στη Διεύθυνση Στρατιωτικών Έργων της 1ης Στρατιάς, από όπου συνταξιοδοτήθηκε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass