ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΕΥΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS»

Συνέδριο για την βιώσιμη διαχείριση αστικού νερού

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2016 23:15

Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ολοκληρώνουν μια προσπάθεια εστιασμένη στην προώθηση μιας νέας, συμμετοχικής κουλτούρας για το αστικό και ημιαστικό νερό, το πρόγραμμα “Υδάτινες Γέφυρες: Ενώνουμε τη φωνή μας για το νερό!” που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες» που είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ (Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου) για την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, και με αφορμή την ολοκλήρωσή του διοργανώνεται από τους δύο φορείς Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Βιώσιμη Διαχείριση Αστικού Νερού - Ανταλλαγή Βέλτιστων Πρακτικών στην Ευρώπη» στις 26 και 27 Ιανουαρίου, στο χώρο «The HUB Events» στην Αθήνα.

Με βασικό άξονα την ανταλλαγή καλών πρακτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη βιώσιμη διαχείριση του αστικού νερού, το Συνέδριο θα παρουσιάσει αφενός τα αποτελέσματα και τις εμπειρίες από την υλοποίηση του προγράμματος “ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ”, κι αφετέρου θα προσεγγίσει τα ευρύτερα θέματα βιώσιμης διαχείρισης του αστικού νερού σε θεσμικό, τεχνικό και επικοινωνιακό επίπεδο προτείνοντας παράλληλα καλές πρακτικές και βιώσιμες λύσεις.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και εθνικών φορέων με θεσμικό χαρακτήρα, συναρμόδιων Υπουργείων, επιχειρήσεων ύδρευσης, πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, μη κυβερνητικών οργανώσεων, εταιριών κ.λ.π. από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ατζέντα περιλαμβάνει ζητήματα πολιτικού χαρακτήρα και θέματα ορθής διακυβέρνησης, καθώς επίσης και τεχνικά θέματα και ζητήματα διαχείρισης του αστικού νερού.

Στο τέλος του Συνεδρίου, η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. διοργανώνει “Στρογγυλό Τραπέζι” με αντικείμενο «Βιώσιμη Διαχείριση Αστικού Νερού και Τοπική Αυτοδιοίκηση: Προοπτικές και Προκλήσεις». Στο στρογγυλό Τραπέζι το οποίο θα συντονίσει ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. κ. Γ. Μαρινάκης ο οποίος θα θέσει και το πλαίσιο της συζήτησης θα κάνουν σύντομες τοποθετήσεις στελέχη από τις Δ.Ε.Υ.Α.

Οι τοποθετήσεις που θα αναπτυχθούν στα πλαίσιο του στρογγυλού τραπεζιού θα είναι οι εξής:

Δημήτρης Καρασταύρου, Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Κομοτηνής: Οι επενδυτικές προοπτικές των Δ.Ε.Υ.Α. στην νέα επενδυτική περίοδο (νέο ΕΣΠΑ). Ολγα Κοτσελίδου, Γενική Δ/ντρια Ε.Δ.Ε.Υ.Α. : Το θεσμικό πλαίσιο των Δ.Ε.Υ.Α.- Η ανάγκη για επικαιροποίησή του. Μάρκος Σκληβανιώτης, υπεύθυνος ευρωπαϊκών υποθέσεων της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.: Συγκριτική αξιολόγηση (benchmarking) στις Δ.Ε.Υ.Α. Γιώργος Παυλίδης, Γενικός Δ/ντής Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης : Προοπτικές των Δ.Ε.Υ.Α. με στόχο την αειφορία.

Απόστολος Μπαλογιάννης, Γενικός Δ/ντής Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας: Η τιμολόγηση ως εργαλείο για την μείωση της κατανάλωσης μετά την εφαρμογή του “Καλλικράτη”. Νικόλαος Σαφαρίκας, Γενικός Δ/ντής Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών : Τιμολογιακή πολιτική των Δ.Ε.Υ.Α. στην οικονομική κρίση. Δέσποινα Μπώκου, Αν. Γενική Δ/ντρια Δ.Ε.Υ.Α. Λέσβου : Η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από μία νησιωτική Δ.Ε.Υ.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ELEFTHERIA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MENOYME SPITI

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1