ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ 99% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Νερά… να τα πιεις!

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2017 19:00

Το 99% των υδάτων κολύμβησης ταξινομούνται ως ύδατα εξαιρετικής ποιότητας, με το σύνολό τους (100%) να είναι κατάλληλα για κολύμβηση, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, αφού η ειδική γραμματεία υδάτων ολοκλήρωσε και δημοσιοποίησε την αξιολόγηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης της χώρας για το έτος 2016.

Ειδικότερα, 1496 σημεία (99.27%) ταξινομούνται στην κατηγορία «εξαιρετικής ποιότητας», 10 σημεία (0,66%) χαρακτηρίζονται ως «καλής ποιότητας», 1 σημείο (0,07%) χαρακτηρίζεται ως «επαρκούς ποιότητας», ενώ κανένα σημείο ως «ανεπαρκούς ποιότητας».

Η αξιολόγηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης της χώρας έγινε σε 1507 ακτές κολύμβησης, εκ των οποίων 2 σε εσωτερικά ύδατα (συγκεκριμένα σε λίμνες), από το σύνολο των 1542 σημείων παρακολούθησης.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, τα αποτελέσματα αξιολόγησης, όπως εμφανίζονται συγκριτικά στις δυο τελευταίες Εθνικές Εκθέσεις 2015-2016, καταδεικνύουν τη σταθερά υψηλή ποιότητα των υδάτων κολύμβησης της χώρας μας:

Σημειώνεται ότι για την κολυμβητική περίοδο του έτους 2017 βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης της χώρας, το οποίο πραγματοποιείται από την ειδική γραμματεία υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τις οικείες διευθύνσεις υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Επισημαίνεται ότι τα υπολειπόμενα 35 σημεία παρακολούθησης δεν αξιολογήθηκαν, καθώς τα 34 από αυτά εντάχθηκαν στο δίκτυο παρακολούθησης για πρώτη φορά το έτος 2015 και προς το παρόν απουσιάζουν τα απαραίτητα στατιστικά στοιχεία (ελάχιστος αριθμός δειγμάτων) που απαιτεί η Οδηγία 2006/7/ΕΚ. Επίσης, ένα σημείο παρακολούθησης δεν αξιολογήθηκε, διότι η παρακολούθησή του δεν ήταν δυνατή, λόγω μη ασφαλούς προσβασιμότητας στην ακτή.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η έκθεση αξιολόγησης της ποιότητας, καθώς και τα αποτελέσματα της παρακολούθησης των υδάτων κολύμβησης γνωστοποιήθηκαν ήδη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μετά από στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων παρακολούθησης των τεσσάρων τελευταίων ετών (2013-2016), η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης αποτυπώνεται στην εθνική έκθεση αξιολόγησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης για το 2016, που αναρτάται στις ιστοσελίδες http://www.bathingwaterprofiles.gr και http://www.ypeka.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass