ΖΗΤΑ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ Σ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ

«Τροποποίηση κριτηρίων για την απονιτρορύπανση»

Δημοσίευση: 09 Νοε 2017 19:10

Την τροποποίηση των κριτηρίων επιλογής αγροτεμαχίων, για την ένταξή τους στο πρόγραμμα απονιτρορύπανσης, ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου, ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Κιλελέρ κ. Σωτήρης Σωτηρίου.

Αναλυτικότερα σε επιστολή του αναφέρει τα εξής: «Αγαπητέ κύριε Υπουργέ. Σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε, ύστερα από πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Κιλελέρ, διευρυμένη σύσκεψη αγροτικών φορέων και αγροτών στην Τοπική Κοινότητα Πλατυκάμπου του Δήμου μας, με θέμα το πρόγραμμα μείωσης της ρύπανσης από γεωργική δραστηριότητα (νιτρορύπανση). Εξαιτίας του γεγονότος ότι η μοριοδότηση στο εν λόγω πρόγραμμα στηρίζεται σε δύο κριτήρια, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να δημιουργηθούν αδικίες μεταξύ των παραγωγών του ιδίου Δήμου αλλά και της ίδιας Περιφέρειας.

Είναι γνωστό ότι τα δύο κριτήρια είναι αφενός τα αγροτεμάχια να βρίσκονται στον χάρτη της κακής (ποιοτικής) χημικής σύστασης αλλά και οι περιοχές που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα Natura.

Τα αγροτεμάχια του Δήμου μας, που δεν εμπίπτουν στα προαναφερόμενα κριτήρια, λαμβάνουν μηδενικά μόρια με άμεση συνέπεια να ελλοχεύει ο κίνδυνος, για πρώτη φορά στην ιστορία εκτέλεσης του προγράμματος, να μείνουν εκτός του προγράμματος μεγάλες περιοχές του Δήμου Κιλελέρ.

Στη σύσκεψη ύστερα από ενδελεχή ανάλυση των δεδομένων αποφασίστηκε να προταθεί στο υπουργείο να τροποποιήσει τα κριτήρια επιλογής, λαμβάνοντας υπόψη και τον χάρτη της ποσοτικής σύστασης, κριτήριο το οποίο αποτελεί προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εξεταστεί το ενδεχόμενο αύξησης του προϋπολογισμού γιατί η «νιτρορύπανση» αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα, το οποίο εκτός των άλλων καλύπτει εν μέρει και την υποχρέωση του «πρασινίσματος» που προβλέπει η ΚΑΠ.

Ευελπιστούμε το αίτημά μας να ληφθεί υπόψη από το Υπουργείο και οι αποφάσεις που θα παρθούν να είναι επωφελείς για τους αγρότες του Δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass