Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ:

«Να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα των δασικών»

Δημοσίευση: 16 Νοε 2017 15:50

Την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων στις δασικές υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ζητούν με ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος επτά βουλευτές του ΚΚΕ μεταξύ των οποίων και ο Λαρισαίος Γιώργος Λαμπρούλης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Για δεκαετίες η προστασία και διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων της Ελλάδας ακολουθεί φθίνουσα πορεία. Το ενδιαφέρον και της σημερινής κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων, για τα δασικά οικοσυστήματα, εξαντλούνται στις προσπάθειες εγκρίσεων επεμβάσεων των δασών και δασικών εκτάσεων για να «απελευθερωθεί» η κερδοφόρα δράση των τουριστικών, κατασκευαστικών κλπ επιχειρηματικών ομίλων.
Σε αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζεται η συστηματική υποβάθμιση των Δασικών Υπηρεσιών, που έχουν ως αρμοδιότητα την προστασία και τη διαχείριση της δασικής περιουσίας, σε μέσα, προσωπικό και χρηματοδότηση, γεγονός το οποίο επιδεινώθηκε στα τελευταία χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης. Ωστόσο η προστασία και διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων έχουν ιδιαίτερη σημασία για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Η συνεχιζόμενη ελλειμματική χρηματοδότηση των δασικών δραστηριοτήτων ξεπερνά κάθε όριο, με αποκορύφωμα τα προβλήματα που εμφανίζονται τα τελευταία τρία χρόνια στην εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων στις δασικές υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για υπερωριακή απασχόληση και αποζημιώσεις εκτός έδρας. Εδώ και 3 χρόνια οι εργαζόμενοι στις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, υλοποίησαν τα Προγράμματα «Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών» για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου των λαθροϋλοτομιών και της διακίνησης παράνομα υλοτομημένης ξυλείας, και «Προστασίας Άγριας Πανίδας» με πολύ καλά αποτελέσματα. Αν και τα Προγράμματα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, οι εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν υπερωριακά τις απογευματινές ώρες των εργάσιμων ημερών καθώς και τα Σάββατα, τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες εργασίας, μέχρι σήμερα παραμένουν απλήρωτοι.
Ο κ. υπουργός στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής μετά από δική μας παρέμβαση και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας για τον κίνδυνο απώλειας των δεδουλευμένων από τα προγράμματα λαθροϋλοτομιών, είχε απαντήσει ότι το πρόβλημα έχει λυθεί και οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά. Ωστόσο μετά από 8 μήνες η δέσμευση αυτή παρέμεινε στα χαρτιά. Μάλιστα οι εργαζόμενοι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις βρίσκονται σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις αντιδρώντας στον εμπαιγμό όλων των κυβερνήσεων και διεκδικώντας να αποδοθούν άμεσα τα δεδουλευμένα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass