ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:

Τι συμβαίνει με τα νερά του Τιταρήσιου ποταμού;

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2018 15:36

«Άμεσα να υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών» για τη μόλυνση των υδάτων του Τιταρήσιου ποταμού «επειδή το θέμα άπτεται της δημόσιας υγείας, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος» καλεί την κυβέρνηση ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη και Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, στην οποία σημειώνει τα εξής:

«Το νερό είναι ο πολυτιμότερος φυσικός πόρος, πηγή ζωής, και η προστασία του είναι καθήκον της πολιτείας. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας (10 και 11/01/18, ρεπορτάζ Κώστα Τσόλα) τα νερά του ποταμού Τιταρήσιου τις τελευταίες μέρες είναι αφρίζοντα και μαύρου χρώματος. Το γεγονός, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή που διασχίζει ο ποταμός στους Δήμους Ελασσόνας και Τυρνάβου. Και τούτο διότι τα νερά του ποταμού εμπλουτίζουν τον υδροφόρο ορίζοντα, από τον οποίο υδρεύονται εκτός από τον Τύρναβο, ο Αμπελώνας, η Φαλάνη, αλλά και, σε μεγάλο ποσοστό, η πόλη της Λάρισας. Μάλιστα, η γεώτρηση από την οποία υδρεύεται το Μεγάλο Ελευθεροχώρι βρίσκεται στην κοίτη του ποταμού. Επιπλέον, με αυτά τα νερά αρδεύονται τα παραποτάμια χωράφια και ξεδιψούν τα κοπάδια των κτηνοτρόφων της περιοχής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά την εμφάνιση του φαινομένου, υπήρξε από τον Δήμο Τυρνάβου ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και παρέμβαση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας του τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου. Επειδή το θέμα άπτεται της δημόσιας υγείας, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος, επιβάλλεται άμεσα να υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών».

Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς:

1. Τι ακριβώς έχει συμβεί και τα νερά του Τιταρήσιου εμφανίζονται αφρίζοντα και μαύρα;

2. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί ως συντεταγμένη Πολιτεία για τη διερεύνηση των αιτίων της μόλυνσης των υδάτων του ποταμού και την αποφυγή επανάληψης στο μέλλον; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

3. Έχουν υπάρξει στο παρελθόν ανάλογα περιστατικά στον Τιταρήσιο; Αν ναι, σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί; Τι έδειξαν οι έρευνές σας και τι πράξατε για να μην επαναληφθούν; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

4. Υπήρξε μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής και κίνδυνος για τη δημόσια υγεία αλλά και το περιβάλλον;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass