ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΒΕΤΕ

Πανελλαδική πρωτιά στη διαχείριση αποβλήτων

* Με την πιστοποίηση κατά το Πανευρωπαϊκό Πρότυπο Διαχείρισης Αποβλήτων WeeeLabex

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2018 16:05

Την πιστοποίηση κατά το Πανευρωπαϊκό Πρότυπο Διαχείρισης Αποβλήτων WeeeLabex, που είναι και η πρώτη στην Ελλάδα, παρουσίασε χθες σε ειδική εκδήλωση που έγινε στον χώρο του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών, η εταιρία «Κέντρο Ελληνικής Περιβαλλοντικής Ανακύκλωσης ΕΒΕΤΕ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Αναστάσιος Πρασσάς, μίλησε για την ανακύκλωση συσκευών την οποία χαρακτήρισε ως ένα σημαντικό κομμάτι καθώς «αφορά τις συσκευές που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα και έχουν διάρκεια ζωής. Μετά το τέλος της ζωής τους, είναι σημαντικό να αποσύρονται και να διαχειρίζονται με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να αποφεύγεται η ρύπανση, αλλά και να επιτρέπεται η ανάκτηση των υλικών τους».

Αναφερόμενος στο σύστημα ανακύκλωσης συσκευών είπε πως «αυτό είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση των συσκευών μετά το τέλος της ζωής τους. Η διαχείριση γίνεται με βάση συγκεκριμένες ευρωπαϊκές οδηγίες αλλά και την ελληνική νομοθεσία».

Ενώ μιλώντας για τις διαδικασίες ελέγχου υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «προκειμένου να τηρηθούν οι διαδικασίες που περιγράφονται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία στην ανακύκλωση των συσκευών, η χώρα μας εναρμονίστηκε με τα πιστοποιημένα συστήματα ποιότητας που διασφαλίζουν τη σωστή διαχείριση των συσκευών στην Ευρώπη και τον κόσμο. Παρατηρήθηκε ωστόσο πως η εφαρμογή των συστημάτων ποιότητας δεν παρήγαγε κοινά αποτελέσματα από χώρα σε χώρα και από εταιρία σε εταιρία, και έτσι οδηγηθήκαμε στη δημιουργία ενός οργανισμού, ο οποίος προώθησε αυστηρά πρότυπα ποιότητας που να διασφαλίζουν τον ενιαίο τρόπο διαχείρισης των συσκευών, αλλά κυρίως την ομοιογένεια στα παραγόμενα αποτελέσματα. Ο οργανισμός αυτός είναι το Weeelabex, με βάση τα πρότυπα του οποίου έχει πιστοποιηθεί η εταιρία μας».

Εν κατακλείδι ο κ. Πρασσάς τόνισε: «Είμαι βέβαιος ότι όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ μέσα, αντιλαμβανόμαστε με τον ίδιο τρόπο τόσο την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης, όσο και τα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή της σ’ όλο το φάσμα της παραγωγής. Είμαι επίσης βέβαιος ότι ο βαθμός συνειδητοποίησης όλων μας είναι υψηλός. Ωστόσο είμαι εξίσου πεπεισμένος ότι υπάρχει ακόμα μακρύς δρόμος που πρέπει να διανύσουμε: Η περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών μας, η αύξηση του βαθμού ανάκτησης ανακυκλώσιμων υλικών και η εμβάθυνση της συνειδητοποίησης όλων μας, είναι τρόπαια που πρέπει να κατακτήσουμε στο άμεσο μέλλον. Σήμερα η εταιρία μας η Ελληνική Περιβαλλοντική Ανακύκλωση ΑΕ έκανε ένα βήμα για να ενισχύσει τη συνεισφορά της στον κοινό μας στόχο με την πιστοποίησή της στο πρότυπο Weeelabex. Το Weeelabex είναι αρχικά μιας φράσης που σε ελεύθερη μετάφραση στα Ελληνικά, σημαίνει θέληση για αριστεία. Για μας αυτή είναι η καθημερινότητά μας. Για την εταιρία και την ομάδα που την καταρτίζει το Weeelabex δεν είναι ένα χαρτί, δεν είναι μόνο αριθμοί και δείκτες. Είναι πάνω απ’ όλα η δέσμευσή μας και η υποχρέωση να εγγυηθούμε στο συνάνθρωπό μας, ότι στο σπίτι του θα ξαναμπούν ασφαλή υλικά. Σας καλώ λοιπόν να κάνουμε όλοι τα βήματα που μας αναλογούν, ώστε κατακτήσουμε την αριστεία σε όλα τα επίπεδα. Αποδείξαμε ότι μπορούμε, γιατί το χρωστάμε στον εαυτό μας, στη χώρα μας, στα παιδιά μας».

Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο τεχνικός διευθυντής του Συστήματος Ανακύκλωσης Συσκευών κ. Χάρης Αγγελακόπουλος καθώς και ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος, όπως και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός.

Παρόντες ήταν επίσης ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης, οι δήμαρχοι Λάρισας κ. Απόστολος Καλογιάννης και Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας κ. Ιωάννης Τόλιας, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας κ. Βασίλης Καραπιπέρης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ο διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας κ.α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass