Διεθνές Συνέδριο για τον Πηνειό

* Διοργανώνει η ΠΕΔ Θεσσαλίας στη Λάρισα

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2018 16:50

Διεθνές συνέδριο με θέμα «Πηνειός ποταμός: πηγή ζωής και ανάπτυξης στη Θεσσαλία», θα διοργανώσει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας στη Λάρισα, τον Νοέμβριο του 2018.

Όπως σημειώνεται από την ΠΕΔ, «ο Πηνειός ποταμός αποτελεί ένα μοναδικής σημασίας υδάτινο οικοσύστημα για τη Θεσσαλία. Η ίδια η ύπαρξη του Πηνειού αποτυπώνει τη Γεωλογική «ιστορία» της Θεσσαλίας. Η επί αιώνες ροή των υδάτινων απορροών από τις γύρω ορεινές περιοχές καθόρισε αποφασιστικά τη ζωή και την προσπάθεια επιβίωσης των ανθρώπινων κοινοτήτων, την ιστορική τους εξέλιξη, τον πολιτισμό τους, την ανάπτυξή τους.

Επιπλέον ο Πηνειός σήμερα αποτελεί το μέτρο της οικολογικής ισορροπίας και της επάρκειας του υδατικού δυναμικού της περιοχής. Ταυτόχρονα ο Πηνειός και γενικότερα ο υδατικός τομέας συνδέεται αναπόσπαστα με όλες τις ανθρώπινες, παραγωγικές και μη, δραστηριότητες στη Θεσσαλία, καθορίζοντας το παρόν και το μέλλον αυτής της γεωγραφικής ενότητας της χώρας μας.

Η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, ως φορέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει πλήρη συνείδηση για τη σημασία του Πηνειού και γενικότερα των υδάτων στον τόπο μας. Με βάση τα παραπάνω, η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας πρόκειται να διοργανώσει συνέδριο με θέμα «"Πηνειός ποταμός: πηγή ζωής και ανάπτυξης στη Θεσσαλία", με στόχο την ανάδειξη όλων των παραμέτρων, οι οποίες, άμεσα ή έμμεσα, συνδέονται με τον Πηνειό ποταμό και τα υδατικά ζητήματα της Θεσσαλίας.

Αποδέκτες της νέας αυτής πρωτοβουλίας της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας θα είναι επιστήμονες, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Ερευνητικά Κέντρα, παραγωγικοί φορείς και βεβαίως οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης και οι πολίτες.

Στο Συνέδριο θα αναπτυχθούν οι εξής θεματικοί άξονες: Ιστορική εξέλιξη του οικοσυστήματος του Πηνειού ποταμού. Υδάτινο σύστημα Πηνειού ποταμού. Οικονομικές δραστηριότητες και προοπτικές ανάπτυξης της θεσσαλικής πεδιάδας - Ο αναγκαίος ρόλος του νερού. Πηνειός ποταμός και αστικό/αγροτικό περιβάλλον. Τέχνες και πολιτισμός. Πολιτική και διοίκηση. Εκπαίδευση, καινοτομία, έρευνα και ανάπτυξη. Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με την ακριβή ημερομηνία, τον χώρο διεξαγωγής, τις επιτροπές του Συνεδρίου» καταλήγουν οι διοργανωτές. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2410-251.261 και 2410-259.757, e-mail: info@pedthessalias.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1