ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΕΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2018 15:26

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων και Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) στην Κεντρική και Δυτική Θεσσαλία – Προοπτικές», διοργανώνει το ΤΕΕ σήμερα Πέμπτη 17 Μαΐου και ώρα 18:00 στην αίθουσα των γραφείων του στη Λάρισα.

Η ημερίδα έχει ως στόχο την ενημέρωση των μηχανικών σχετικά με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Κεντρική και Δυτική Θεσσαλία και συγκεκριμένα την εναλλακτική διαχείριση των ΑΕΚΚ αλλά και η παρουσίαση των περιβαλλοντικών, οικονομικών και κοινωνικών ωφελειών, όπως και η ενημέρωση των μηχανικών σχετικά με τις υποχρεώσεις που αφορούν στη διαχείριση των ΑΕΚΚ.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος με ευθύνη της Σταυρούλας Τσιτσιφλή, συντονίστριας και του Λάμπρου Ντούφα βοηθού συντονιστή της ΜΠΕ. Η εκδήλωση απευθύνεται στις αρμόδιες υπηρεσίες, τους φορείς και τους επαγγελματίες, των οποίων το αντικείμενο σχετίζεται γενικότερα με τη διαχείριση των συγκεκριμένων στερεών αποβλήτων καθώς και στους πολίτες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα παρουσιαστούν οι ακόλουθες εισηγήσεις:

- «Κρίσιμα σημεία στη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων προς την κατεύθυνση της Κυκλικής Οικονομίας» Σταυρούλα Τσιτσιφλή, χημικός μηχανικός, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Μ.Ε. Περιβάλλοντος ΤΕΕ ΚΔΘ.

-«Απόβλητα εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας – Προβλέψεις του ΠΕΣΔΑ Θεσσαλίας», Κυριάκος Τσίπης, χημικός μηχανικός, Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Θεσσαλίας.

-«Πέρα από την Ανακύκλωση: η αναθεώρηση του Ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου για τα απόβλητα και η προσαρμογή του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης του Δ. Λαρισαίων στα νέα δεδομένα», Βασίλης Καραγιάννης, προϊστάμενος Συντονισμού Εναλλακτικής Διαχείρισης, Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Δήμου Λαρισαίων.

-«Κυκλική οικονομία – κλείσιμο του κύκλου στην κεραμική βιομηχανία», Ξενοφών Σπηλιώτης, χημικός μηχανικός, καθηγητής ΑΤΕΙ Θεσσαλίας

-«Η εναλλακτική διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών και των βιοαποβλήτων στη Δυτική Θεσσαλία. Τα επόμενα βήματα», Λευτέρης Παγανός, πολιτικός μηχανικός, Π.Α.ΔΥ.Θ. ΑΕ.

-«Οι εγκαταστάσεις διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) στη Δυτική Θεσσαλία. Προγραμματιζόμενα έργα», Δημήτρης Γιαννόπουλος, μηχανικός περιβάλλοντος, Π.Α.ΔΥ.Θ. ΑΕ.

-«Εφαρμογή εναλλακτικής διαχείρισης ΑΕΚΚ στις ΠΕ Λάρισας και Μαγνησίας - Σποράδων. Πρώτα αποτελέσματα - Αρχικά συμπεράσματα», Χάρης Μουρκάκος, γενικός διευθυντής συλλογικού συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Α.Ε.Κ.Κ. «Ανακύκλωση Αδρανών Νότιας Ελλάδας» (Α.Α.Ν.ΕΛ.)

-«Η εμπειρία του ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ ¨ANAKEM AE¨ στην εναλλακτική διαχείριση ΑΕΚΚ και τα οφέλη της για την Π.Ε. Λάρισας», Δημητριάδης Ηλίας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος συλλογικού συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Α.Ε.Κ.Κ. Κεντρικής Μακεδονίας Α.Ε. «ΑΝΑΚΕΜ ΑΕ».

-«Η ανακύκλωση ΑΕΚΚ και ογκωδών αποβλήτων στη μονάδα της ¨Αδρανή Υλικά Θεσσαλονίκης Α.Ε.¨», Παπαηλιόπουλος Ιωάννης, «ΑΝΑΚΕΜ ΑΕ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1