Γιορτή περιβάλλοντος

ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΤΕΜΠΗ ΤΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΑΣ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2018 16:43

Την Κυριακή, 3 Ιουνίου, o Δήμος Λαρισαίων, θα γιορτάσει για δεύτερη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στα Μικρά Θεσσαλικά Τέμπη, στην είσοδο του Πηνειού στη λαρισινή πεδιάδα, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου.


Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το πρωί, μετά τη θεία λειτουργία.
Στον όμορφο αυτό χώρο η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, η Αντιδημαρχία Πρασίνου και η ΔΕΥΑΛ σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, την Τοπική Κοινότητα Αμυγδαλέας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμυγδαλέας-συνοικισμού Αμυγδαλέας “Γούνιτσα’’, διοργανώνουν εκδηλώσεις με το παρακάτω πρόγραμμα: Διαδρομές στην όχθη του Πηνειού. Παράλληλα θα γίνεται γνωριμία του Πηνειού, καθώς δύο μεγάλες βάρκες τύπου ράφτιγκ θα πραγματοποιούν πλωτή διάσχιση στο ποτάμι (από τις 10 π.μ.).
 Ξενάγηση στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου από την έφορο Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια, μετά τη θεία λειτουργία (11π.μ.). Ομιλία από τη φιλόλογο και πρόεδρο της ΔΡΥΑΣ, κ. Κατερίνα Κόσσυβα, με θέμα. “Πηνειός και Αμυγδαλέα: Μυθολογία, Ιστορία και Περιβάλλον”(11.30 π.μ.). Βιωματική προσέγγιση του ποταμού για τα παιδιά από μουσειοπαιδαγωγό της ΔΡΥΑΣ (12 π.μ.).
Η εκδήλωση θα κλείσει με φαγητό, παραδοσιακή μουσική και χορό κάτω από τα σκιερά πλατάνια του ειδυλλιακού αυτού χώρου. Στο προαύλιο του ναού θα υπάρχει και έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον Πηνειό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass