Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημαντική πρωτοβουλία σε μέρος συμβολικό

Ο Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2018 17:51

Παρέμβαση με δήλωσή του για τη Γιορτή Περιβάλλοντος στο Δέλτα Πηνειού, στην οποία συμμετείχε, κάνει στην «Ε» ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης.

Ο κ. Μανώλης αφού συγχαίρει τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Κ. Ολύμπου για την οργάνωση της εκδήλωσης για το περιβάλλον, συνεχίζει: «Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική γιορτή σε ένα μέρος συμβολικό με νόημα και προσφορά ζωής στις εκβολές, στο Δέλτα του Πηνειού. Ενός ποταμού που διασχίζει τον Θεσσαλικό κάμπο σε μήκος διακοσίων και πλέον χιλιομέτρων και προσφέρει πολλά στη γεωργία, στην αλιεία, στη χλωρίδα και την πανίδα από τις πηγές του που βρίσκονται στην Πίνδο μέχρι εδώ που βρισκόμαστε.

Είναι ευλογία που ο Πηνειός διασχίζει τον Δήμο μας και μας χαρίζει υπέροχα οικοσυστήματα, από τα καλύτερα της χώρας μας, των Τεμπών και του Δέλτα, εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Αλλά στο διάβα του δέχεται και κάθε είδους λύματα από παραγωγικές δραστηριότητες των περιοχών που διασχίζει. Να σας θυμίσω ότι το 2005 ο Πηνειός κατατάχθηκε δεύτερος στη λίστα με τους πιο μολυσμένους ποταμούς της Ευρώπης. Γι΄ αυτό καλές αυτές οι γιορτές αλλά δεν πρέπει να αρκούμαστε σε επετειακές εκδηλώσεις και να θυμόμαστε το περιβάλλον μία φορά τον χρόνο. Το περιβάλλον είναι η ζωή μας και πρέπει να μεριμνούμε γι΄ αυτό κάθε στιγμή, κάθε ώρα, κάθε μέρα. Τελειώνοντας θέλω να κάνω μία πρόταση – παράκληση, κάτοικοι, επισκέπτες, επαγγελματίες, φορείς, Δήμος, Περιφέρεια να συνεργαστούμε προς την κατεύθυνση της μείωσης των περιβαλλοντικών αυθαιρεσιών όπως ανεξέλεγκτη ρίψη σκουπιδιών, παράνομη λειτουργία χωματερών, ρίψη αποβλήτων σε ρέματα, λίμνες και ποτάμια, παράνομη αλιεία, παράνομη κοπή δένδρων κ.λπ. Πρέπει να μπει τέλος σε όλα αυτά ΤΩΡΑ, αν θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας ένα περιβάλλον, το οποίο θα έχει μόνο οφέλη για όλους».

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Σχετικά Άρθρα