Υπερπροσφορά εθελοντών για Παρατηρητήριο Δασοπροστασίας

Στην Πλάκα Λιτοχώρου από την Ομάδα Δράσης «Ο Τόπος μου»

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2018 17:20

Για 11η συνεχόμενη χρονιά η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου» οργανώνει το «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος».

Μια δράση την οποία από το 2008 «αγκαλιάζουν» χιλιάδες οικογένειες προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία με την έγκαιρη αναγγελία εστιών πυρκαγιάς στην περιοχή του κεντρικού και νότιου Ολύμπου, διαδραματίζοντας έναν ενισχυτικό ρόλο στην προσπάθεια δασοπροστασίας.

Φέτος για πρώτη φορά, ήδη από την 25η Ιουλίου, δεν υπάρχουν ελεύθερες ημερομηνίες, δηλαδή έχουν καλυφθεί όλες οι βάρδιες του καλοκαιριού. Ειδικά μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, εντός 24 ωρών είχαν δηλωθεί και οι πιο μακρινές ημερομηνίες του Σεπτέμβρη, γεγονός που αποδεικνύει την ιδιαίτερη ευαισθησία των πολιτών και το ενδιαφέρον τους για την προστασία του φυσικού μας πλούτου.

Το «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος» - αναφέρουν οι εμπνευστές του - δεν είναι μια τυχαία δράση! Μετά από 11 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας, πέρα από την αποδεδειγμένη συνεισφορά στην αποτελεσματικότερη προστασία του Ολύμπου (αναφέρονται από 8 έως 20 περιστατικά φωτιάς κάθε χρόνο), η δράση αναγνωρίζεται πλέον από το Πυροσβεστικό Σώμα ως πρώτη γραμμή άμυνας για τα δάση μας διότι πέρα από την έγκαιρη αναγγελία εστιών πυρκαγιάς, συμβάλλει καθοριστικά στην ευαισθητοποίηση, στην ενημέρωση, στην κινητοποίηση και στην οργάνωση των πολιτών.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ευχαριστεί τους πολίτες για την εμπιστοσύνη τους προς την ομάδα και τις δράσεις της, καταλήγει η ανακοίνωσή της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass