Νέο χτύπημα στην λαθροϋλοτομία

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΦΟΡΤΗΓΑ ΜΕ 10 ΤΟΝΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 21 Απρ 2019 22:40
Με περιπετειώδη τρόπο διέφυγαν άλλα δύο φορτηγά κι οι επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης τους, γνωστός στην περιοχή έμπορος καυσόξυλων Με περιπετειώδη τρόπο διέφυγαν άλλα δύο φορτηγά κι οι επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης τους, γνωστός στην περιοχή έμπορος καυσόξυλων

Τον μπελά τους από το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς βρήκαν φέτος οι λαθροϋλοτόμοι που λυμαίνονται τα δάση του Μαυροβουνίου και του Κισσάβου, άνδρες του οποίου κατάφεραν να τους δώσουν ένα ακόμη ισχυρό χτύπημα, το τρίτο μέσα σε διάστημα οχτώ μηνών, στέλνοντάς τους έτσι ξεκάθαρο μήνυμα ότι, είτε επιχειρησιακά μόνο του, είτε μετά από καταγγελίες πολιτών, θα τους κυνηγά δίχως έλεος ωσότου σταματήσει ή τουλάχιστον περιοριστεί αυτή η ανεξέλεγκτη παράνομη δράση τους.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, λοιπόν, στη 1:30, οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας τηλεφώνημα που δέχτηκαν για περίεργες κινήσεις μεγάλων φορτηγών στην ευρύτερη περιοχή του Αγιοκάμπου, κι ενεργώντας αστραπιαία, κατάφεραν να εντοπίσουν φορτωμένα με ξυλεία τα εν λόγω φορτηγά, τρία στον αριθμό, πλησίον των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού Αγιοκάμπου, στο ρέμα στη θέση «Πουρί». Με την εμφάνισή τους, ο οδηγός του ενός εξ αυτών ενεργοποίησε την ανατροπή κι έριξε τα ξύλα στον δρόμο δημιουργώντας έτσι ένα τεχνητό τοίχος κι εμποδίζοντας τα οχήματα της Αστυνομίας να περάσουν. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι λαθροϋλοτόμοι με τα άλλα δύο φορτηγά γρήγορα να διαφύγουν και να ακινητοποιηθεί μόνο το προαναφερθέν, ο οδηγός του οποίου, γνωστός έμπορος ξυλείας της περιοχής (αναγνωρίστηκε από τους αστυνομικούς), επίσης διέφυγε κινούμενος γρήγορα μέσα στο σκοτάδι.

Το ακινητοποιημένο φορτηγό έφερε στην καρότσα του 10 τόνους ξύλα, διέθετε κανονικά τις πινακίδες κυκλοφορίας και έφερε επίσης ταμπέλα, όπου αναγραφόταν η επωνυμία του ιδιοκτήτη και της εταιρείας.

Ακολούθως οι αστυνομικοί ειδοποίησαν το Δασαρχείο Αγιάς, ενημερώθηκε η έχουσα χρέη δασάρχη κ. Κατσικάτσου Δήμητρα, και μεταφέρθηκαν ξυλεία και φορτηγό στο Δασαρχείο Αγιάς, το οποίο ανέλαβε από εκεί και ύστερα τη σύνταξη της δικογραφίας. Η ξυλεία, κατασχεμένη πλέον, βρίσκεται από χθες το πρωί στον αυλόγυρο του Δασαρχείου, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες από την Αστυνομία συνεχίζονται.

Σιγά - σιγά, λοιπόν, το κουβάρι της παράνομης λαθροϋλοτομίας, που μαστίζει χρόνια τώρα Κίσσαβο και Μαυροβούνι, ξετυλίγεται και χάρη στις συστηματικές κι επίμονες προσπάθειες του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος όλοι ευελπιστούν να σταματήσει το μεγάλο κακό που συντελείται στη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Να σταματήσει η απίστευτη και μη γρήγορα αναστρέψιμη ζημιά που προκαλείται από κάποιους που, με περισσό θράσος και νταβατζηλίκι, καταφέρνουν να αποκομίζουν τεράστια οικονομικά κέρδη καταπατώντας κάθε έννοια διαφύλαξης του φυσικού περιβάλλοντος.

ΑΓΙΑ (Γραφείο "Ε")

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass