Χάθηκαν μελισσοσμήνη λόγω του καιρού

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2019 22:10

Προβληματισμένοι από τα παιχνίδια του καιρού είναι οι μελισσοκόμοι της Θεσσαλίας, καθώς μέχρι τώρα μετρούν σημαντικές απώλειες σε μελισσοσμήνη (μελισσοκυψέλες), ενώ πλέον ελπίζουν και εύχονται το επόμενο κρίσιμο διάστημα να έχουν σύμμαχο τον καιρό.

Επιπροσθέτως, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας Κώστας Καλαπούτης καταγράφηκαν απώλειες από τους αλόγιστους ψεκασμούς με φυτοφάρμακα των παραγωγών κυρίως τον Μάρτιο στα δέντρα, ενώ σε ορισμένες περιοχές υπήρξαν και ασθένειες που δεν καταπολεμήθηκαν αποτελεσματικά. Ελπίζουμε στη συνέχεια ο καιρός να είναι σύμμαχός μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαπούτης.

Ουσιαστικά ο καιρός δημιούργησε πρόβλημα στην επικονίαση και ιδιαίτερα στην ανθοφορία της αμυγδαλιάς και στο άνθισμα της ακακίας (ιδίως οι ισχυροί άνεμοι), ενώ η άνοιξη δεν ήταν φυσιολογική, αφού μία έβρεχε, μία ο υδράργυρος ανέβαινε στα ύψη.

Όσον αφορά στη συνέχεια η συγκομιδή θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, αρχικά με το παλιούρι, θα ακολουθήσει η καστανιά από την οποία οι μελισσοκόμοι προσδοκούν και στη συνέχεια στην ορεινή Θεσσαλία από τον έλατο. «Ο έλατος τα τελευταία χρόνια δεν έχει δώσει παραγωγή λόγω καιρικών φαινομένων, ελπίζουμε να το κάνει φέτος». Τέλος κάποιοι Λαρισαίοι θα μεταβούν το καλοκαίρι στην Εύβοια για να αξιοποιήσουν το πεύκο.

Όπως όλα δείχνουν φέτος θα υπάρξει μείωση μελισσοσμηνών, η οποία στην παρούσα φάση δεν μπορεί να υπολογιστεί, οπότε ανάλογη θα είναι και η μείωση της παραγωγής» καταλήγει ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου.

 

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass