Διπλή εισαγγελική έρευνα για μόλυνση περιβάλλοντος

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΦΕΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ κ. ΣΤΑΜΑΤΗ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΤΑΡΗΣΙΟ ΚΑΙ ΠΗΝΕΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ «Ε»

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2019 22:35

Την άμεση αντίδραση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας κ. Σταμάτη Δασκαλόπουλου προκάλεσαν τα δημοσιεύματα της «Ε» που αφορούσαν μόλυνση του περιβάλλοντος σε δύο σημεία του νομού Λάρισας.

Το ένα συνέβη στον ποταμό Τιταρήσιο στην περιοχή του πρώην Δήμου Ποταμιάς και το άλλο στις όχθες του Πηνειού, λίγες δεκάδες μέτρα από τον βιολογικό καθαρισμό της Λάρισας και απέναντι από τον υποσταθμό της ΔΕΗ στην παλιά εθνική οδό.

Ο κ. Δασκαλόπουλος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, παρήγγειλε προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας με σκοπό να διερευνηθεί εάν προκύπτει η τέλεση αξιόποινων πράξεων και σε θετική περίπτωση να εντοπιστούν οι δράστες. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς ο διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών έχει μεγάλη ευαισθησία για το περιβάλλον και σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν κινήθηκε με τον ίδιο τρόπο.

Στον Τιταρήσιο εμφανίστηκαν χιλιάδες νεκρά ψάρια, τα οποία με το πέρασμα των ημερών και τις υψηλές θερμοκρασίες βρίσκονται σε αποσύνθεση δημιουργώντας έντονη δυσοσμία.

Το γεγονός κατήγγειλαν κάτοικοι της περιοχής και το θεωρούν πολύ σημαντικό για τη δημόσια υγεία, όχι μόνο λόγω της αποσύνθεσης νεκρών ψαριών αλλά και γιατί αυτά παραμένουν στην κοίτη του ποταμού. Παράλληλα, σύμφωνα με το αντίστοιχο ρεπορτάζ, μέσα στην κοίτη του Τιταρήσιου βρίσκονται σε λειτουργία τουλάχιστον επτά υδρευτικές γεωτρήσεις, από τις οποίες πίνουν νερό οι κάτοικοι των χωριών Μεσοχώρι, Μεγάλο Ελευθεροχώρι, Βλαχογιάννι, Πραιτώρι, Αμούρι, Ευαγγελισμός και Μαγούλα.

Στις όχθες του Πηνειού και συγκεκριμένα λίγες δεκάδες μέτρα από τον βιολογικό καθαρισμό της Λάρισας και απέναντι από τον υποσταθμό της ΔΕΗ στην παλιά εθνική οδό, το σημείο έχει μετατραπεί σε μια απέραντη… χωματερή! Τσουβάλια με μπάζα, παλιά είδη οικοσκευής, ρούχα, ελαστικά, ξύλα, σίδερα και κάθε άχρηστο αντικείμενο συνθέτουν μια αυτοσχέδια χωματερή στα όρια της πόλης, σε μια περιοχή που κατά καιρούς Λαρισαίοι μελισσοκόμοι στήνουν τα μελισσοκομεία τους εξαιτίας της πλούσιας βλάστησης.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass