Κτηνοτρόφους «βλέπει» η Π.Ε. Λάρισας πίσω από τη μόλυνση του Τιταρήσιου

ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2019 16:54

Προειδοποίηση σε όσους με διάφορους τρόπους μολύνουν τον ποταμό Τιταρήσιο, απευθύνει η Περιφέρεια, μετά την εισαγγελική παρέμβαση που προκάλεσε δημοσίευμα της «Ε».

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Λάρισας εξέδωσε δελτίο, με το οποίο ενημερώνει τους κτηνοτρόφους που οι εγκαταστάσεις τους βρίσκονται πλησίον του ποταμού Τιταρήσιου (ή Ξηριά) καθώς και των διακλαδώσεων αυτού για τα παρακάτω:

«Το τελευταίο διάστημα η υπηρεσία μας έχει γίνει λήπτης καταγγελιών κατόπιν ενδείξεων ρύπανσης του Τιταρήσιου ποταμού με οργανικά απόβλητα. Προς διερεύνηση των καταγγελιών και της πηγής προέλευσης της ρύπανσης του Τιταρήσιου ποταμού εντείνονται οι επιτόπιοι έλεγχοι κλιμακίων και από την υπηρεσία μας στην περιοχή.

Εφιστάται η προσοχή προς τους κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή για ορθή και σύμφωνη με τη νομοθεσία διαχείριση των αποβλήτων των μονάδων τους, καθώς αποτελεί υποχρέωση, δέσμευση και βασική προϋπόθεση της νόμιμης λειτουργίας τους.

Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που θα εντοπιστούν να παρανομούν ρυπαίνοντας το περιβάλλον, θα επωμιστούν διοικητικές κυρώσεις που κυμαίνονται από επιβολή χρηματικού προστίμου έως και ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους, καθώς και ποινικές κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες τους.

Καλούνται οι κτηνοτρόφοι της περιοχής ως άνθρωποι της υπαίθρου να μεριμνήσουν και να δείξουν τη δέουσα σημασία για την προστασία του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα του οικοσυστήματος που περιβάλλει τον Τιταρήσιο ποταμό, μέρος του οποίου αποτελούν και οι ίδιοι. Η προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων αποτελεί υποχρέωση όλων μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass