Εξι «πράσινα σημεία» σε περιφερειακούς δήμους

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2019 15:20

Πλήρη ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης των έργων του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρείχαν στον δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη, στο πλαίσιο επίσκεψής τους στο Δημαρχείο, οι κ. Διονύσης Ξένος – διευθυντής λειτουργίας ΧΥΤΑ και Αναστάσιος Μπεριτζάς –εργοδηγός ΧΥΤΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ενημέρωσαν τον κ. Μανώλη για την ολοκλήρωση των μελετών ωρίμανσης των 6 πράσινων σημείων που θα δημιουργηθούν από τον ΦοΔΣΑ στους περιφερειακούς δήμους, μεταξύ αυτών και στον Δήμο Τεμπών, αλλά και για τη χρηματοδότηση της προμήθειας κάδων οικιακής κομποστοποίησης, μέσω των οποίων θα καλυφθούν οι ανάγκες των νοικοκυριών της περιοχής.

Επίσης οι εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμων και Κοινοτήτων ν. Λάρισας, ενημέρωσαν τον δήμαρχο για τις εισερχόμενες ποσότητες απορριμμάτων, αποβλήτων συσκευασιών στον ΧΥΤΑ –ΚΔΑΥ του Δήμου Τεμπών.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τεμπών αφού τους ευχαρίστησε για την ενδελεχή ενημέρωση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως αυτό της διαχείρισης των αποβλήτων που αφορά στη δημόσια υγεία, σημείωσε μεταξύ άλλων «ότι η ανάπτυξη πράσινου σημείου στον Δήμο Τεμπών αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση που θα συμβάλει στην ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων, ενώ θα κάνει την ανακύκλωση μέρος της καθημερινότητας για όλους τους δημότες της περιοχής».

Ενώ για το θέμα της προμήθειας κάδων οικιακής κομποστοποίησης σημείωσε ότι «θα υπάρξει αρχικά εφαρμογή ενός πολιτικού προγράμματος το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου στην έδρα του Δήμου στο Μακρυχώρι, παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ. Ν. Μητσογιάννης, Γ. Νικολάου, Π. Γκατζόγιας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ELEFTHERIA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MENOYME SPITI

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1