"Επικοινωνιακό τρικ η αναθέρμανση για Αχελώο"

ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2019 17:30

«Οι αμετανόητοι θιασώτες της εκτροπής του Αχελώου στη Θεσσαλία ξαναχτυπούν.

Επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν αντιμετώπισε τα «κουφάρια» των έργων του Άνω Ρου του Αχελώου, την τετραετία 2015-2019. Τον κατηγορούν για πολιτική δειλία και ανευθυνότητα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας επισημαίνοντας τα ακόλουθα:  

 «Ως φαίνεται, οι Άριστοι θεωρούν ότι αυτός ήταν ο προορισμός του ΣΥΡΙΖΑ, να ανακαινίσει τα φθαρμένα από τον χρόνο έργα που οι ίδιοι άφησαν ημιτελή. Να σχεδιάσει την επανεκκίνηση των έργων που οι ίδιοι δεν έκαναν, διαφορετικά είναι υπεύθυνος για τυχόν καταρρεύσεις, πλημμύρες, κ.λπ. Ούτε λόγος για το δικαίωμα και την υποχρέωσή του να επανεξετάσει την οικονομική σκοπιμότητα του συνολικού έργου της εκτροπής. Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας αναρωτιέται ποιοι ευθύνονται για τα συγκεκριμένα «κουφάρια» και γιατί δεν παίρνουν θέση για τη βιωσιμότητα της μερικής εκτροπής, με την οποία το ΣτΕ διαφωνεί;

Οι θιασώτες της εκτροπής παίρνουν αφορμή από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για την επανεκκίνηση των έργων του Άνω Αχελώου. Ενθαρρύνθηκαν από τις εκκλήσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, του στιλ «φέρτε μας τον Αχελώο», που αποτελούν συνέχεια της αίτησης του ιδίου με δηλώσεις του ότι αν του δινόταν η αρμοδιότητα να κατασκευάσει τα έργα θα τα πραγματοποιούσε ταχύτατα. Επειδή είναι γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν ήταν σύμφωνος με τη συνέχιση των έργων και ο κ. Αγοραστός είναι οπαδός της Μεγάλης Ιδέας ότι η εκτροπή μπορεί να αφυπνίσει τον κοιμώμενο γίγαντα (τη θεσσαλική πεδιάδα), με αποτέλεσμα ένα αναπτυξιακό μπουμ, είμαστε δύσπιστοι στο ότι θα υλοποιηθεί η ιδέα της επανεκκίνησης των έργων.

Γι’ αυτό, ρωτάμε τους υπεύθυνους:

- Έχει μελετηθεί το κόστος της ολοκλήρωσης των έργων;

- Έχουν βρεθεί οι πόροι για να «ξεκινήσουν οι μπουλντόζες», όπως αρέσκεται να λέει ο πρωθυπουργός;

- Έχει σχεδιαστεί και μελετηθεί η κατασκευή σύγχρονου δικτύου διανομής, κλειστού και δικτυωμένου, σε όλο τον θεσσαλικό κάμπο;

- Σε ποιο βάθος χρόνου θα περατωθεί το συνολικό έργο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας πιστεύει ότι το αρδευτικό στη Θεσσαλία συνιστά πρόβλημα ταμίευσης χειμέριων υδάτων σε φράγματα, τα οποία (ύδατα) μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν στις εαρινές καλλιέργειες. Φοβόμαστε ότι τα νερά του ταμιευτήρα του Άνω Ρου του Αχελώου, λόγω έλλειψης δικτύου μεταφοράς, δεν θα προσφέρουν ούτε σταγόνα στις εαρινές καλλιέργειες την ερχόμενη δεκαετία.

Η επαναφορά της συζήτησης για τη δήθεν αναγκαιότητα εκτροπής του Άνω Ρου του Αχελώου, από τοπικούς παράγοντες της Ν.Δ., είναι αποκλειστικά επικοινωνιακού χαρακτήρα και δεν σχετίζεται με κάποια ειλημμένη απόφαση επανεκκίνησης των έργων. Κάτι τέτοιο, όπως διδάσκει το παρελθόν, θα αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια, καθώς πρέπει να καμφθούν οι αντιρρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι αντιδράσεις άλλων περιφερειών και φορέων, ενώ πρέπει να βρεθούν και οι απαραίτητοι πόροι. Στόχος της επικοινωνιακής καμπάνιας είναι να φορτωθούν όλα όσα έχουν σχέση με τον Αχελώο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να καλυφθούν τα ελλείμματα και η ανικανότητα των κυβερνήσεων Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ να δώσουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, όπως η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass