Συντονιστικό για τον Αχελώο

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Γ. ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ * Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2020 16:45

«Επιτέλους "μπαίνει το νερό στο αυλάκι" για τον απεγκλωβισμό του Αχελώου! Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τη θετική ανταπόκριση του υπουργού Επικρατείας, καθηγητή Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος αποδέχτηκε την πρότασή μας να αναλάβει συντονιστικό ρόλο στην κυβέρνηση για την απεμπλοκή του έργου του Αχελώου και την υλοποίησή του.

Προς τούτο θα υπάρξει άμεσα, όπως ήταν αξίωση της τοπικής κοινωνίας, διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των θεσμικών εκπροσώπων της Θεσσαλίας για την καταγραφή των δεδομένων και τη διατύπωση προτάσεων για τη δρομολόγηση λύσεων». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη.

Η διευρυμένη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στις 3 το μεσημέρι στο Μαξίμου. Στη σύσκεψη θα κληθούν να συμμετάσχουν οι εμπλεκόμενοι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκης Βορίδης, όλοι οι βουλευτές -όλων των κομμάτων- της Θεσσαλίας, ο περιφερειάρχης, όλοι οι δήμαρχοι της Θεσσαλίας, οι εκπρόσωποι των γεωτεχνικών, του ΤΤΕ, των αγροτών και της ΕΘΕΜ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, πριν διαβεί την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, είχε στείλει προς τούτο σχετική επιστολή στις 18.12.19 στον κ. Γεραπετρίτη μεταφέροντας το αίτημα των τοπικών φορέων, όπως διατυπώθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος στις 15.12.19, μετά τον θόρυβο που είχε προκαλέσει η απουσία αναφοράς στο φράγμα της Συκιάς στη διαβούλευση για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ).

Ο κυβερνητικός βουλευτής που παρουσίασε στον συνομιλητή του αναλυτικά όλο το χρονικό του έργου και την περιβαλλοντική διάσταση που πρωτίστως έχει για τη Θεσσαλία, που απειλείται με ερημοποίηση, έκανε λόγο για «ιστορική εξέλιξη, καθώς για πρώτη φορά θα βρεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί με το σύνολο των θεσμικών εκπροσώπων της Θεσσαλίας στο ίδιο τραπέζι, προκειμένου να δρομολογήσουν την υλοποίηση ενός έργου που αποτελεί όραμα δύο γενιών και δυστυχώς κατασυκοφαντήθηκε ως φαραωνικό, ενώ κάποιοι έχουν εγκλωβιστεί σε ξεπερασμένες από τη ζωή απόψεις. Έχουν δαπανηθεί σχεδόν 600 εκατομμύρια ευρώ έως σήμερα για τα ημιτελή έργα και χρειάζονται περί τα 150 εκατομμύρια ευρώ για την ολοκλήρωσή τους. Όσοι επιμένουν να διαφωνούν για ιδεολογικούς λόγους με το έργο, θα πρέπει να απαντήσουν και στο ερώτημα τι θα γίνει με τα ημιτελή έργα. Θα παραμείνουν ως κουφάρια ή θα δαπανήσουμε δεκάδες εκατομμύρια για την καταστροφή τους και την επαναφορά στην προτέρα κατάσταση; Θέλω να πιστεύω ότι θα προσέλθουν όλοι με συναίσθηση ευθύνης για την κομβική στιγμή όπου βρίσκεται το έργο του Αχελώου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass