Κανένας εφησυχασμός για Αχελώο

Τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ΓΕΩΤΕΕ και Γεωπονικός Σύλλογος

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2020 17:31

Την ικανοποίησή τους για τη σύγκληση σύσκεψης την προσεχή Πέμπτη, σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο στο Μαξίμου, με θέμα τη μεταφορά νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλία -ευχαριστώντας ιδιαίτερα τους βουλευτές κ. Κέλλα, Χαρακόπουλο- εκφράζουν σε κοινό δελτίο Τύπου το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο / παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας και ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Λάρισας.

Ωστόσο σημειώνεται με νόημα πως «το γεγονός αυτό από μόνο του δεν αρκεί να διασφαλίσει την απεμπλοκή των ημιτελών έργων του Άνω Αχελώου και γι’ αυτό χρειάζεται συνεχής εγρήγορση και σταθερή παρακολούθηση των εξελίξεων, από όλους τους Θεσσαλούς και ιδιαίτερα από τους φορείς που τους εκπροσωπούν».

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου / παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας κ. Δημήτριος Ντογκούλης και ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακός αναφέρουν τα εξής στο κοινό δελτίο Τύπου. «Όπως είναι γνωστό η απουσία του φράγματος της Συκιάς (επί του Άνω Αχελώου) στη διαβούλευση για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), κινητοποίησε άμεσα τους φορείς μας, οι οποίοι και συνδιοργάνωσαν στις 15.12.19 κοινή ανοικτή σύσκεψη με φορείς αγροτών, ΤΟΕΒ, κ.ά. Στη σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις τόσο προς τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κ. Χατζηδάκη, όσο και προς τον υπουργό Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτη, από τον οποίο ζητήθηκε διευρυμένη σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς, για να αντιμετωπιστούν τα εμπόδια, που σχετίζονται με την ολοκλήρωση των έργων Άνω Αχελώου. Τα αιτήματα –μετά και τη μεσολάβηση των βουλευτών της ΝΔ κ. Χρ. Κέλλα και κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου - έγιναν αποδεκτά.

Ειδικότερα συμπεριλήφθηκε το υδροηλεκτρικό έργο της Συκιάς στο ΕΣΕΚ, ενώ εξαγγέλθηκε διευρυμένη σύσκεψη υπό τον κ. Γ. Γεραπετρίτη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 στις 15:00 μετά το μεσημέρι στο Μαξίμου με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργών, βουλευτών και τοπικών φορέων της Θεσσαλίας.

Για τη θετική αυτή εξέλιξη, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας και ευχαριστούμε τους βουλευτές μας, που βοήθησαν σε αυτή την κρίσιμη για τα έργα φάση. Επειδή το γεγονός αυτό από μόνο του δεν αρκεί να διασφαλίσει την απεμπλοκή των ημιτελών έργων του Άνω Αχελώου από τα πολλά εμπόδια που υπάρχουν και παρότι ευελπιστούμε ότι η απόφαση του υπουργού Επικρατείας, καθηγητή κ. Γιώργου Γεραπετρίτη να αναλάβει συντονιστικό ρόλο στην κυβέρνηση για την απεμπλοκή του έργου του Αχελώου και την υλοποίησή τους είναι σημαντική, εκτιμούμε ότι χρειάζεται συνεχής εγρήγορση και σταθερή παρακολούθηση των εξελίξεων, από όλους τους Θεσσαλούς και ιδιαίτερα από τους φορείς που τους εκπροσωπούν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ELEFTHERIA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MENOYME SPITI

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1