Ουράνιος επισκέπτης

ΕΝΑΣ ΚΟΜΗΤΗΣ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟ ΘΟΛΟ * ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΓΗ ΣΤΙΣ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΡΙΝ ΧΑΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΕ 6.800 ΧΡΟΝΙΑ

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2020 15:00
Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από την παραλία της Κουτσουπιάς. Στο κέντρο και αριστερά ο κομήτης, δεξιά η Αφροδίτη και ενδιάμεσα η λευκή γραμμή ανήκει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από την παραλία της Κουτσουπιάς. Στο κέντρο και αριστερά ο κομήτης, δεξιά η Αφροδίτη και ενδιάμεσα η λευκή γραμμή ανήκει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Εντυπωσιακό θέαμα και εικόνες μας χαρίζει το πέρασμα του κομήτη C/2020 F3 (NEOWISE), ο οποίος θα βρεθεί σύντομα (22 Ιουλίου) στην πιο κοντινή απόσταση από τη Γη, χωρίς φυσικά να αποτελεί κάποιο κίνδυνο. Ο κομήτης ανακαλύφθηκε τον Μάρτιο από το δορυφορικό τηλεσκόπιο NEOWISE της NASA.


Με το κοντινό πέρασμά, του από τον ήλιο (περιήλιο), τα εξωτερικά του στρώματα θερμάνθηκαν, με αποτέλεσμα σκόνη και αέρια να απελευθερωθούν από την επιφάνειά του, δημιουργώντας μια πολύ μεγάλη και εντυπωσιακή ουρά!
Ο κομήτης ήταν ορατός έως προχθές τις πολύ πρωινές ώρες, μια ώρα πριν την ανατολή του ηλίου, στον σκοτεινό και καθαρό ουρανό. Από τα τέλη του Ιουλίου έως και τα μέσα του Αυγούστου θα είναι πλέον ορατός μετά τη δύση του ηλίου, στα βορειοδυτικά, χαμηλά στον ορίζοντα.
Σε όλον τον κόσμο επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστρονόμοι σπεύδουν να παρατηρήσουν και να φωτογραφήσουν τον κομήτη, πριν χαθεί πάλι στα βάθη του διαστήματος, για να μας ξαναεπισκεφθεί μετά από 6.800 χρόνια!
Τα μέλη του Αστρονομικού Παρατηρησιακού Ομίλου Λάρισας A-Polaris φωτογράφησαν τον κομήτη από την πόλη της Λάρισας, τα παράλια του νομού και άλλα μέρη της Ελλάδας.
Για πληροφορίες σχετικά με τον σύλλογο και τις δράσεις του, απευθυνθείτε στο site a-polaris.org ή στα κοινωνικά δίκτυα Facebook/Instagram: @apolariss
Για τον A-Polaris,
Γαλατάς Μιλτιάδης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
epimelitirio pyrkagies
Μείνε μαζί μας
VOLTERRA

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1