Επιμορφωτικό πρόγραμμα για κλιματική αλλαγή και υγεία

ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2022 16:40

Το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων πραγματοποιεί την έναρξη του 5ου κύκλου διαδικτυακού επιμορφωτικού προγράμματος με τίτλο "Μαθαίνουμε για την υγεία", αύριο Παρασκευή τις ώρες 18:00-20:00. To πρόγραμμα συντονίζεται από το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Τμήμα Δημόσια και Κοινοτικής Υγείας, την Greenpeace και το «THESYS» Κέντρο Συστημικής Θεραπείας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η κατανόηση του όρου κλιματική αλλαγή, η κατανόηση της επίδρασης και των κινδύνων της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των ανθρώπων και ειδικότερα το εύρος της στην Ελλάδα, καθώς και η κατανόηση των τρόπων δράσεων και διεκδίκησης για τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί διαδικτυακά και περιλαμβάνει τρεις ενότητες:
Περιβάλλον και κλιματική αλλαγή: ένας κίνδυνος από το παρελθόν και το μέλλον, που μας αφορά όλους. Κλιματική αλλαγή και κίνδυνοι για την υγεία.
Διεκδικώντας το δικαίωμα για ένα καλύτερο μέλλον: ο ρόλος των συλλογικοτήτων και των περιβαλλοντικών οργανώσεων στην ανάδειξη του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.
Εισηγητές θα είναι οι εξής: Γριμάνης Κωστής υπεύθυνος εκστρατείας για την κλιματική δικαιοσύνη, Greenpeace Greece.
Δανάλη Ελένη υπεύθυνη της εκστρατείας για τη βιώσιμη γεωργία, Greenpeace. Καραούλη Βασιλική γενική διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής, υγιεινολόγος, πολ. μηχανικός, Υπουργείου Υγείας.
Τσαμπούκου-Σκαναβή Κωνσταντίνα καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας, Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Σχολιάζει ο Αρσένης Κρίτων περιβαλλοντολόγος, βουλευτής.
Συντονίζει ο Δημητριάδης Δημήτρης DDS, PhD, M.Sc. γιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, υπεύθυνος του Θεματικού Πεδίου 9-Πρόληψη και Αγωγή Υγείας του ΠτΠ «Λάρισα Πόλη που Μαθαίνει».
Για εγγραφές: https://docs.google.com/forms/d/1sFfzYU1INOfafKcSnJ6zkIGP06VxknH9-Lxx3WYcxz0/edit
Zoomlink για την παρακολούθηση της ημερίδας:
https://zoom.us/j/93431549709?pwd=QzgrUU81Q3RsZHBYWm5pbGZ0VHpJdz09
Meeting ID: 934 3154 9709
Passcode: 083511
Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος έχει το τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων. Ο κύκλος μάθησης «Μαθαίνουμε για την υγεία» εντάσσεται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass