Η Ε.Ε. χρηματοδοτεί μετατροπή στρατοπέδων σε πάρκα

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2013 2:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:47

 «Η Ελλάδα έχει την αρμοδιότητα να αποφασίσει για τη μετατροπή των πρώην στρατοπέδων, σε μητροπολιτικά πάρκα, αλλά μπορεί κάτι τέτοιο να χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους κάτω από προϋποθέσεις»  απαντά η Κομισιόν σε  ερωτήσεις που είχε καταθέσει ο κ. Νίκος Χρυσόγελος,  ευρωβουλευτής των «Οικολόγων Πράσινων », στο Ευρωκοινοβούλιο .

Τις απαντήσεις υπογράφουν οι επίτροπoι Περιβάλλοντος J. Potočnik και Περιφερειακής Ανάπτυξης J. Hahn.

Ο κ. Hahn σημειώνει ότι ο προσδιορισμός ακίνητων περιουσιακών στοιχείων για ιδιωτικοποιήσεις, οι σχετικές προπαρασκευαστικές ενέργειες και η μεταφορά τους στο ελληνικό ΤΑΙΠΕΔ εμπίπτει στην αρμοδιότητα των ελληνικών αρχών. Ωστόσο, τα έργα που αφορούν στη δημιουργία αστικών πάρκων "μπορούν να συγχρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο της πολιτικής για τη συνοχή”, αν και η επιλογή και η υλοποίηση τέτοιων έργων εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των ελληνικών αρχών.

Ο κ. Potočnik σημειώνει ότι τα έργα που αφορούν στην αστική ανάπτυξη ή στην αποκατάσταση των χωματερών και των χώρων απόθεσης επικίνδυνων αποβλήτων θα μπορούσαν να συγχρηματοδοτηθούν μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς, είτε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος για το Περιβάλλον είτε στο πλαίσιο του σχετικού Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση, εναπόκειται στις ελληνικές αρχές να προτείνουν, να εκπονούν και να υλοποιούν ανάλογα έργα.

Τα έργα που αφορούν τη δημιουργία αστικών πάρκων μπορούν να συγχρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο της πολιτικής για τη συνοχή με την προϋπόθεση ότι πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας. Σύμφωνα με την αρχή της επιμερισμένης διαχείρισης, η επιλογή και η υλοποίηση έργων, στο πλαίσιο της πολιτικής για τη συνοχή, εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των ελληνικών αρχών.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1