ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Το Υπουργείο Παιδείας διόρθωσε την αρχική του αστοχία

*Στο Animus χθες συνοδευόμενος από 3 μητροπολίτες για τον πρώην Τρίκκης *Τι δήλωσε στην «Ε» για το Σκοπιανό και την αργία των Τριών Ιεραρχών

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2018 23:00

Τον μητροπολίτη πρώην Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο, ο οποίος νοσηλεύεται στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus στη Λάρισα, επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του και να του ευχηθεί «ταχεία ανάρρωση».

Μαζί με τον Μακαριώτατο στο Κέντρο Animus παρευρέθηκαν οι σεβ. μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος και Ιλίου Αθηνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας. Οι ιερωμένοι έγιναν δεκτοί από τη διοίκηση του Κέντρου Animus και συγκεκριμένα από τον πρόεδρο Αχιλλέα Νταβέλη και τον αντιπρόεδρο Γιάννη Νταβέλη, όπως επίσης και από το προσωπικό, το οποίο έσπευσε να πάρει την ευλογία του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Αφού ο Αρχιεπίσκοπος με τη συνοδεία του επισκέφθηκε τον ασθενή μητροπολίτη Αλέξιο στο δωμάτιό του, εν συνεχεία φιλοξενήθηκε από την ηγεσία του Animus στο λόμπι του Κέντρου, όπου προσφέρθηκαν στους υψηλούς προσκεκλημένους καφέδες και λιτό γεύμα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενημερώθηκε αναλυτικά για τη λειτουργία όχι μόνο του Κέντρου Αποκατάστασης, αλλά και για την κλινική «ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» στο κέντρο της Λάρισας και για τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Βαρέως Πασχόντων στο Μακρυχώρι. Ο σεβ. μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος ενημέρωσε ακόμη τον μακαριώτατο Ιερώνυμο για την αγαστή συνεργασία της Μητρόπολης με την οικογένεια Νταβέλη, με τον πρόεδρο του Animus να ανταποδίδει τη φιλοφρόνηση.

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα ο Αρχιεπίσκοπος έδειξε ενοχλημένος για την έκταση που πήρε η πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα για το Σκοπιανό, υποστηρίζοντας ότι «η συνάντηση προγραμματίστηκε τελευταία στιγμή, λίγο πριν την αναχώρηση του Έλληνα πρωθυπουργού στο Νταβός, διότι ο κ. Τσίπρας ήθελε να ενημερωθεί για τις θέσεις του Αρχιεπισκόπου για το θέμα, αλλά και για τη σχισματική εκκλησία της ΠΓΔΜ».

Ο Αρχιεπίσκοπος στην «Ε»

Μιλώντας στην «Ε» ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε καταρχήν την ικανοποίησή του για την πορεία της υγείας του μητροπολίτη πρώην Τρίκκης Αλέξιου: «Παρόλο που το πρόγραμμά μου είναι αρκετά βαρύ, έπρεπε να επισκεφθώ τον Άγιο, πρώην Τρίκκης και χαίρομαι για την ταχεία ανάρρωση, αλλά και για τη φροντίδα που έχει από τους ανθρώπους ενός αξιόλογου και πολύ σύγχρονου Κέντρου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τη σημερινή γιορτή και τη στάση της Πολιτείας, ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας ανέφερε πως «τους Τρεις Ιεράρχες πρέπει να τους εορτάζουμε όπως τους τιμούσαμε ανέκαθεν. Η πρόσφατη εγκύκλιος του Υπουργείου για τον εκκλησιασμό των μαθητών (σήμερα για την Πρωτοβάθμια και χθες για τη Δευτεροβάθμια), διόρθωσε την αρχική αστοχία».

Αναφορικά με τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, ο Μακαριώτατος μάς παρέπεμψε στην πρόσφατη ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «πολύ εύκολα κάνεις συλλαλητήρια, το δύσκολο είναι να καθίσεις σε ένα τραπέζι και να συζητήσεις».

Ο Αχ. Νταβέλης

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κέντρου Animus Αχ. Νταβέλης τόνισε τη μεγάλη τιμή που περιποιεί για το Κέντρο η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ελλάδος Ιερώνυμου στο Κέντρο και τη χαρά του, διότι δόθηκε η ευκαιρία σε όλο το προσωπικό να πάρει την ευλογία του. Όσον αφορά στον μητροπολίτη Αλέξιο, η κατάσταση βαίνει σταδιακώς βελτιούμενη και εμείς θα του παρέχουμε ό,τι προβλέπεται ιατρικώς για τη γρήγορη αποθεραπεία του».

Ο μητροπολίτης Αλέξιος

Υπενθυμίζεται ότι ο 85χρονος μητροπολίτης πρώην Τρίκκης χρειάστηκε αρχικά να νοσηλευθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων μετά από σοβαρό καρδιοαναπνευστικό πρόβλημα που αντιμετώπισε, καθώς η κατάσταση της υγείας του συνεχώς επιδεινωνόταν λόγω του κατάγματος που υπέστη στο ισχίο, της προχωρημένης ηλικίας αλλά και των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε κατά το παρελθόν. Με τη μεταφορά του στο Κέντρο Animus η κατάστασή του βελτιώνεται. Ο μητροπολίτης Αλέξιος είχε παραιτηθεί προ 2 ετών υπέρ του τότε πρωτοσύγκελου και νυν μητροπολίτη Χρυσόστομου.

Του Γιώργου Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass